Egyre csábítóbbak a Robinson-szigetek

Turisztikai szálláshelyeket komfortosítottak és négy évszakos szállásokat is kiépítettek a Szécsényben lévő Robinson-szigeteken.

Tavaly november óta 61,7 millió forintnyi fejlesztés készült el a területen, 40 millió forintos költségvetési támogatással az Aktív Magyarországért Program részeként. Ebből a pénzből épült ki az áramellátás, a napelemes rendszer, valamint épültek meg az új négy évszakos szállások.

2018 óta 98 turistaház-, vízitúramegállóhely- és zarándokház-fejlesztést támogattak, mivel az aktív turisztikai lehetőségeket többen keresik, mint a fürdő-, gyógy- vagy wellnessturizmust.

A horgászatra, táborozásra, csapatépítésre, vízi sportokra alkalmas Robinson-szigetek négy kilométerre található Szécsénytől, a Natura 2000 természetvédelmi területen, két 3,5 hektáros tó és az Ipoly folyó két kilométer hosszú holtágrendszere. A területen az utóbbi években fogadóépületet, kalandparkot, 20 darab kétszemélyes faházat építettek, és komfortosították, például klímával is ellátták a napelemes tetejű házakat.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!