Duplázás az Omszki-tavon: ismét Verebély Mátyás nyerte a Trafik kupát

A Trafik Kupán több mint negyven induló öt előfutamban, két középdöntőben és a délutáni, nyolc hajós döntőben mérkőzött meg a budakalászi Omszk park taván.

A 33. Trafik kupa délelőtti futamaira friss, néha kifejezetten pöffös nyugatias szélben került sor. A tó nyugati partjához közel kirakott első pályajel körül meglehetősen trükkösek voltak a szélviszonyok, szélcsíkok és szélfordulók is nehezítették a megközelítést, akik itt egy jó ritmust kaptak el, jelentős előnyre tehettek szert. A döntőre kicsit leállt a szél, a 2019-ben egyszer már diadalmaskodó Verebély Mátyás több száz méterrel vezetve nyerte az utolsó futamot, a második-harmadik helyért viszont nagyon szoros volt a küzdelem a „generációk csatájában”. A Trafik kupa ismét bizonyította, hogy bár sorsolt Optimist hajókban folyt a verseny, egyáltalán nem csak a ma is aktív Optimist vitorlázók voltak a legjobbak.

A verseny végeredménye: 1. Verebély Mátyás, 2. Németh Iván, 3. Pintér Buda, 4. Verebély Nándor, 5. Takácsy Levente, 6. Ujhelyi-Gáspár Miklós, 7. Varga Mihály és Nyeste Bulcsú Nimród, 8. Majthényi Mátyás.

Az Optimisteket a Körte SE bocsátotta a szervezők rendelkezésére, a verseny főrendezője a kezdetektől fogva Erdélyi Béla.

forrás: hunsail.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!