Itt a 33. alkalom: ismét jön a Trafik kupa!

Az idén 33. alkalommal rendezik a Trafik kupát, a hagyományos vidám idénybúcsúztató és társasági eseményt az Omszk park taván.

Annak idején Forintos Róbert, a Spartacus csillaghajósa találta ki ezt a versenyt, az indulók és a győztesek között volt már olimpikon, világbajnok, sokszoros magyar bajnok vitorlázó. Minden évben indulnak az Optimist hajóosztály aktuális menői, de akár nyugdíjaskorú vitorlázók is. Az esélyegyenlőséget egyrészt a tó meglehetősen trükkös szélviszonyai, másrészt a szigorúan vett súlylimit adja meg: a hajóban minimálisan 60 kilogrammnak kell lenni, ez lehet homokzsák, de beültethető barát, szülő, testvér, akár nagyszülő is. Mérlegelés lesz, a mentőmellény, a novemberi időpont miatt, minden indulónak kötelező!

Nevezés november 12-én, vasárnap 10-11 óra között a Wakeboard centrumban kialakított versenyközpontban, a nevezési díj „egy forint”egy jó forint”. Az Omszk-tavi Wakeboard Centrum évek óta támogatja a rendezvényt, és biztosítja a helyszínt a verseny lebonyolításához.

A verseny a szélviszonyokhoz illeszkedően kirakott pályán, kieséses alapon zajlik. Az indulók létszámától függően előfutamok, középfutamok és döntő kerül megrendezésre. A hajóbeosztás sorsolással történik. Az első helyezett elnyeri a verseny vándorkupáját, az első három érmet kap, de az első tíz is értékes és praktikus nyereményekkel mehet haza.

Sok függ persze az időjárástól: volt már sűrű havazás, szinte átláthatatlan köd, a Pilisből lecsapó viharos szél, de majdnem teljes szélcsend is. A jó meleg öltözet a vízen és a parton is ajánlott, emellett a rendezők meleg teáról és forralt borról is gondoskodnak, az előző évekhez hasonlóan – írta a spartacus.hu.

„Ezekkel a hajókkal kell megmutatni, hogy mit tudunk…” – Trafik kupa 2012:

YouTube video

Pillanatképek a döntőből és a díjkiosztóról öt évvel ezelőttről – Trafik kupa 2018:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!