DF300B hajómotor – újabb csúcsinnováció a Suzukitól

2019. október 10.
Címkék :

A Suzuki új, 300 lóerős, csúcstechnológiás DF300B hajómotorja a márka vezető terméke, a DF350A forradalmi technológiáját ötvözi egy 300 lóerős hajómotor teljesítményével. A hagyományos benzinüzemű DF300B típusú külmotorok gyártása az év végén kezdődik.

A DF300B egy nagy teljesítményű hajómotor azoknak, akik a DF350A csúcsmodell fejlett technológiáját ezen teljesítményosztályban is el szeretnék érni.

A motor a nagy hatékonyságú, ellentétes irányban forgó hajócsavarok (Suzuki Dual Prop System), valamint a kompakt, kétlépcsős lassító áttétel (2-Stage Gear Reduction) kombinációjával jelentős mértékű tolóerőt képes biztosítani, ennek köszönhetően nagyobb hajótestekre is felszerelhető.

A DF300B hajómotorokat 2019 végétől gyártják Japánban, a Suzuki Koszai városában lévő üzemében, és hagyományos benzinüzemű motorként több országban, valamint régióban is elérhető lesz a vásárlók számára.

A DF300B főbb jellemzői
– Nagy hatásfokú, ellentétes irányban forgó hajócsavarok (Suzuki Dual Prop System), amelyek hatékonyan alakítják át a motor teljesítményét tolóerővé.
– Kétlépcsős lassító áttétel (2-Stage Gear Reduction), amelynél a fogaskerék-áttétel először a fő- és a hajtótengely között csökken (1. lassítási szakasz), amelyet egy újabb lassítás követ a hajtóműházban (2. lassítási szakasz), így jelentős teljesítmény és hatékonyság érhető el a nagy átmérőjű hajócsavarokkal.
– Kompakt, 4390 cm3-es, négyütemű, hagyományos benzinnel üzemelő hathengeres V-motor, amely 300 lóerős teljesítmény leadására képes.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!