Berecz Zsombor futamgyőzelmet ünnepelhetett

Finnben a nyolcadik futamot Berecz Zsombor nyerte, két magyar hajó viszont sárga lapot kapott. Női szörfben Cholnoky Sára kétszer is a 3. helyet futott be.

Berecz Zsombornak kedvezett a 18-25 csomós szél, a nyolcadik futamban végig vezetve elsőként futott célba. A megelőző menetet a 14. helyen zárta, így a 9.-ről az 5. helyre lépett előre.

A női RS:X szörf osztályban Cholnoky Sára, a korábbi, 27. és 34. közötti helyezések után csütörtökön kétszer is a 3. helyen ért célba. Ezzel tíz helyet ugrott az összetett listán és ezzel a huszadik.

Érdi Mári a nyolcadik futamban ismét sárga lapot kapott, ezúttal a harmadikat, 18–25 csomós szélben testtel pumpálásért. Az erősebb szélben jó rajtokat vett, gyors is volt, igaz, a nagyon összevissza szélben nem volt könnyű jól dönteni, a futam közben amúgy eléggé féloldalassá váló pályán.


A férfi Laser osztály, a Standard mezőnyében Vadnai Jonatán újabb hét helyet javított, és már a 26. pozícióban tartózkodik a csütörtöki 35. és 17. helyezése nyomán. Testvére, Benjamin két DNC-vel zárta a napot, az egyik egy sárga lap volt a nyolcadik futamban. Így a 30. helyről a 46.-ra csúszott vissza.


A férfi 470-esek mezőnyében a Gyapjas testvérek egy 23. és egy 28. helyet értek el, amivel egyelőre a 16. helyen állnak – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!