Berecz Zsombor az ezüstért vitorlázhat

2019. december 20.
Címkék :

A harmadik helyen kezdi a szombati éremfutamot Berecz Zsombor Melbourne-ben, miután pénteken a tervezett 3-ból csak két futamot rendeztek meg a finnesek világbajnokságán.

A nyolcadik futamban Berecz Zsombor jól kapta el a rajtot, elsőnek ért a krajcbójához, és már nem érték utol a többiek. Az eddig nagyon egyenletesen versenyző két új-zélandi először botlott, az összetettben vezető Josh Junior 16. lett, míg Andy Maloney 21. helyen ért célba – mindkettőnek ez lett a kieső, így tartották a pozíciójukat. Az összetettben 2. Giles Scottot egy pontra közelítette meg Berecz Zsombor, mivel a brit 5.-nek futott be.

A következő etapban a rajt után világbajnokunknak az okozott kihívást, hogy a szél elment balra és nem jött vissza, mint korábban, ráadásul egy veterán brittel is összeakadt, így a 33.-nak ért a krajcbójához. Folyamatosan jött fel (20., 15., 13.), és folyamatosan Scott előtt vitorlázott. A célba a 13. helyen érkezett, amivel az összetettben megtartotta a dobogós helyét, de a 10. futamot lefújták, így a világbajnoki cím megvédésére nem maradt esélye a Zsombornak, mert az új-zélandi Josh Junior előnye számára már behozhatatlan – írta a hunsail.hu.

Szombaton a medálfutammal zárul a világbajnokság, Berecz Zsombor az ezüstéremért vitorlázik. Az állás:

  1. Josh Junior (új-zélandi) 30 pont (összes:46)
  2. Nicholas Heiner (holland) 46 pont (59)
  3. Berecz Zsombor (magyar) 49 pont (72)
  4. Giles Scott (brit) 51 pont (68)
  5. Andy Maloney (új-zélandi) 61 pont (82)
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!