Beneteau Gran Turismo – Kényelem, izgalom és elegancia

A Beneteau Gran Turismo családja a kapocs a daycruiserek és a túrahajók között. A 32 és 50 láb közötti jachtok minden tagja karakteres és jól felismerhető GT-jegyeket hordoz.

GT 32
A legkisebb Gran Turismo alig 10 méteres hosszával igazi meglepetéseket tartogat, amelyek a hajóra lépve ez azonnal szembetűnnek. Még kisebb, mint a legnagyobb daycruiser, de már elég nagy ahhoz, hogy egy kis leleményességgel ide lehessen varázsolni a családhoz méltó eleganciát és minőséget. A kormányállás kialakítása, dupla karfás ülései, a minőségi kárpitok és burkolatok is méltók a túrahajókhoz.

A kormányállás mögött praktikusan beépített minikonyha és a hátsó dekken található U alakú étkező elhelyezése tökéletes példa arra a találékonyságra, amivel ezt a hajót tervezték, és aminek köszönhetően 6-7 ember kényelmesen le tud ülni. A nagy trükk az oldalfedélzet elhagyása, amitől a hajó teljes szélessége kihasználható lett a beltér számára, ezért az orrfedélzetre közvetlenül a kabinból lehet kilépni. Ide egy igazán finoman kivitelezett és kategóriájában kiemelkedő méretű háromágyas napozóterasz került. A fedélzet alatt dupla ágyas hálófülke várja az utasokat, külön zuhanyzóval és szalonnal, amelynek az asztala szintén dupla ággyá alakítható.

A hajótest a legújabb Air Step technológiával készült, ami a 2×350 lóerős külmotorral 40 csomós csúcssebességre képes, de a 2×300 lóerős belmotoros változat is tudja a 35 csomót. Természetesen a Beneteau összes kényelmi extrája elérhető hozzá, a joystick, a Zipwake, az orrsugár és a két 12 colos Garmin kijelzőből álló fedélzeti elektronika is.

Kiváló választás azoknak, akik egy nem túl nagy, de kényelmes és elegáns túrahajóra vágynak. Ideális 2 felnőttnek és 2 gyereknek, akár többnapos kirándulásokra is.

GT 36
A nagyobb testvér látványosan méretesebb, így megmaradt a hagyományos oldalfedélzet a közlekedésre. Az orrfedélzeten két egyszemélyes napozóágyat találunk, amelyek nagyok és kényelmesek, közöttük pedig asztal és pohártartó is helyet kapott. Itt szükség esetén egy könnyen kinyitható biminitető alatt élvezhetjük az utazást. Egy sportosan hátraívelő, teljes szélességben kinyitható keménytető védi a kormányállást, amely hasonló elrendezésű, mint a GT 32-esnél, azzal a különbséggel, hogy a bal szélen lévő ajtó a szalonba vezet le. A kormányállás mögötti hagyományos kialakítású étkezőasztal nyolc vendégnek kínál kényelmesen helyet. A hátsó fedélzeten jól megfér egymás mellett a napozóágy és a minikonyha. A méretkülönbség a beltérben is szembetűnő. Dupla ágyas orrkabin elöl, hátul szintén dupla ágyas teljes értékű kabin, minikonyha és természetesen egy fürdő veszi körbe a szalont.

Legfeljebb 2×350 lóerős külmotorral rendelhető, ami 35 csomóig gyorsítja az amúgy ránézésre is elég sportos hajótestet. A 2×300 lóerős belmotoros változat 30 csomós sebességre képes. Természetesen az Air Step és a Zipwake megdöbbentően stabillá teszi a hajótestet, a joystick és az elektronika segítségével pedig gyerekjáték kezelni.

A GT 36-os külső és belső terei okosan és finoman integráltak, így egyszerre adnak lehetőséget arra, hogy legyen egy kis privát terünk, de akár a teljes legénység mellett, a szomszédokkal együtt is összeülhetünk az esti borozgatásra. Négy felnőttnek nagyon kényelmes, többnapos kirándulásokra is.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!