Beneteau és Vendée Globe – húszéves kapcsolat

2023. december 24.
Címkék :

Jövőre ünnepli fennállásának 140. évfordulóját a Beneteau, ahogy azt is, hogy 20 éve működik együtt a Vendée Globe vitorlásversennyel.

A vendée-i eredetére és gyökereire büszke márka húsz éve hivatalos motorcsónak-szállítója a Vendée Globe szóló föld kerülő regattának. Az elmúlt két évtized során a Beneteau és a Vendée Globe különleges kapcsolatot alakított ki, amely a tenger és a vitorlázás iránti közös szenvedélyből született. A vendée-i székhelyű cég 2004 óta hivatalos beszállítója az eseménynek. A Vendée Globe 2024-es, tizedik kiadása alkalmával a szervezők az Antares és a Swift Trawler sorozat tizennégy hajóból álló flottájára számíthatnak. Ezekkel viszik közel november 10-én a rajthoz, valamint az egyes versenyzők célba érkezéseihez a média és a szervezők operatőreit, fotósait. A nagy teljesítményű és jól manőverezhető motorosok magabiztosan birkóznak meg az év ezen időszakában előforduló zord időjárási viszonyokkal. A vízen jelen lesz a Beneteau csoporthoz tartozó Wellcraft márka is, a Wellcraft 355 és 435 modellekkel. Az együttműködés magában foglalja a New York Vendée–Les Sables d’Olonne transzatlanti versenyt, a Vendée Globe utolsó kvalifikációs regattáját is, amely 2024. május 29-én, New Yorkban rajtol.

Alain Leboeuf, a Vendée Globe elnöke: „2024 nagyon izgalmas év lesz, hiszen nemcsak a Vendée Globe 10. kiadását ünnepeljük, hanem a Beneteau 140. évfordulóját is. A hajós iparág e prominens képviselőjével való tartós partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy a Vendée Globe zászlaját az egész világon magasra emeljük.”

Jean-François Lair, a Beneteau márkaigazgatója: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Vendée Globe partnerei lehetünk, ami nem véletlen, hiszen rengeteg közös van bennünk. Mindenekelőtt a Vendée régióhoz kötődő gyökereink, aztán közös szenvedélyünk a nyílt óceán iránt. A Beneteau a legtöbb országban és a világ legtöbb tengerén jelen van. A 2024-es Vendée Globe nagyon különleges kiadás lesz, hiszen egyszerre ünnepli partnerségünk 20. évfordulóját és a Beneteau 140. születésnapját.”

(képek és forrás: vendeeglobe.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!