Bemutatkozik a Bali 4.2 – Nagyobb fedélzet, nagyobb élettér

2021. március 9.
Címkék :

A gyártó híres arról, hogy a lehető legnagyobb élettérrel látja el katamaránjait. Nincs ez másként az új Bali 4.2 esetén sem, ami bő 10 százalékkal nagyobb fedélzetet kínál utasainak, mint a méretkategória többi hajója.

Hatalmas nyitott tereivel a Bali 4.2 új szintet képvisel a katamaránok között, a cégtől megszokott prémium minőséget pedig magabiztosan hozza. A Bali katamaránok hazai forgalmazója a Pannon Yacht Kft.

Kijelenthetjük, hogy a Bali 4.2 az elülső kokpitba vezető kijáratával, valamint 79,2 négyzetméteres fedélzetével lépéselőnyben van a versenytársakhoz képest, és minden más téren is prémium minőséget nyújt.

Életterei egymásba olvadnak, fennakadás nélkül lehet közlekedni közöttük, amit nagyban segít a méretkategóriában eddig példa nélküli megoldás, ami a szalont és az elülső kokpitot köti össze. A szalonból hátrafelé eddig is simán lehetett síkban közlekedni, a Bali 4.2-esnél pedig megszületett a közvetlen kapcsolat a szellős szalon és a méltán népszerű, tágas első kokpit között.

Praktikus újdonság még a mosdóról leválasztott zuhanyzó, tovább egyszerűsödött a könnyű kezelhetőség, a flybridge hátsó részén kialakított méretes napozó pedig jól mutatja, mennyire nagy a felső fedélzet. Bali-márkajelzésnek számít a hatalmas szalon, az étkezőasztal nem lett kisebb a beépített minibártól, és még így is körül tudja ülni az egész legénység.

A fedélzet bővülése minden részre jó hatással van:
– nagyobb lett a szalon és a hátsó kokpit közötti elhúzható és felnyitható ajtó (afféle Bali-márkavédjegy)
– csak a szalon 7 százalékkal nőtt,
– a hajótestek vízvonal feletti része szélesebb lett,
– meghosszabbodtak a fürdő részelemei.

Xavier Faÿ és Samer Lasta felelt a külső megjelenésért és a vitorlásteljesítményért, míg a Bali házi dizájncsapata alakította a belsőt.

A Bali 4.2 rendelhető szimmetrikus és aszimmetrikus kivitelben: előbbi a négykabinos (és négyfürdős) megoldás, míg utóbbi a tulajdonosi verzió, amiben a jobb oldali testben kettő, míg a bal oldaliban egy tágas és szellős kabin kap helyet. Ekkor a bal oldali rész a tulajdonosi szekció, elegáns kanapéval, pipere/dolgozó asztallal és akkora fürdővel, amekkora csak elfér elöl.

Szkipper kabinból csak egy kérhető, ezt jobbra építik be, a bal oldali rekesz tároló vagy fürdő lehet.

Fő méretek
Teljes hossz: 12,85 m
Vízvonalhossz: 12,46 m
Szélesség: 7,08 m
Merülés: 1,12 m
Édesvíztartály: 860 l
Üzemanyagtartály: 600 l

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!