Bali 4.1 katamarán – Vízi paradicsom

2019. március 5.
Címkék :

Bali nevét hallva a földi paradicsom jut az eszünkbe, a trópusi sziget az izgalmas pihenésre és feltöltődésre vágyók kedvenc úti célja. A hajósok világában a Bali elnevezés a vízi paradicsomot jelenti, a Catana hajógyár csúcskategóriás katamaránjai a legjobb minőséget képviselik a többtestűek piacán.

Nem véletlenül, hiszen amikor a korábban különleges, sebességorientált, karbon többtestűiről ismert Catana úgy döntött, hogy belép a túrakatamaránok piacára, egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki, szakítva a többi gyártó által követett irányvonallal. Ezek a hajók többek között különösen magas kényelmi szintjükről, merev első fedélzetükről, az ott található napozófedélzetről, elegáns pihenőrészről ismertek, csakúgy, mint a szalon hatalmas, eltolható üvegajtajairól és a tetején található panorámafedélzetről. A Bali katamaránok egy életérzést próbálnak átadni, a közös hajózás, a közös élmények örömét.

Ezek közül is kiemelkedik a 4.1-es modell, amely sikerrel vitte tovább a 4.0-s sokat dicsért előnyeit. Hatalmas napozóterasz az orrban, amely óvja a fedélzetet a felcsapó hullámoktól. A tágas szalon és a kokpit egy feltolható ajtó segítségével egybenyitható, így egy hatalmas (az 50 láb feletti katamaránok méreteit idéző), szellős, mégis fedett térben tartózkodhatnak az utasok. A szalon teljesen új dizájnt kapott a Lasta Design Studio jóvoltából, kikerültek belőle a válaszfalak, sokkal könnyedebbé téve a hangulatát, az L alakú ebédlőrész tágasabb és sokkal jobban kihasználható. Egy lesüllyedő ablak segítségével pedig bármit ki lehet adni az első fedélzeten pihenő társaságnak. Az új, megemelt kormányállás kényelmes helyet biztosít a kapitánynak, remek kilátással. Ideintegráltak minden hajóirányító funkciót, ráadásul a kapitánynak nem kell egyedül üldögélnie, mivel a legénység többi tagja is helyet foglalhat itt.


A 4.1-esnek ezeken felül a kategóriájában kiemelkedő az üzemanyag-, az édesvíz és a hűtőkapacitása, így a hosszabb utak is kényelmesebbek. Emellett átalakították a szellőztetési lehetőségeket, külön gondolva a hajózás közbeni és a horgonyon töltött időre.


A katamarán különlegessége, hogy a tágas fedélzetnek, szalonnak, illetve a masszív testeknek köszönhetően jó néhányan elférnek rajta. Az óceánon (CE Cat A) 10 fővel hajózhatunk, a tengeri túrákra (B) 12-en is elindulhatunk, a belvízi vitorlázásnál (C) pedig akár 24-en is felszállhatunk a hajóra! Utóbbi esetben érdemes figyelembe venni a hajó csekély, egy méternél alig mélyebb merülését, ami a Balatonon komoly előnyt jelenthet.


A Bali 4.1-es négyféle verzióban rendelhető: 3 kabinos, 2 fürdős; 3 kabinos, 3 fürdős; 4 kabinos, 2 fürdős és 4 kabinos, 4 fürdős változatok vannak, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább praktikus elosztást.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!