Aura – tökéletes kényelem a vízen

2023. augusztus 27.
Címkék :

A praktikumot luxusrészletekkel ötvöző jacht kialakításánál szempont volt, hogy a lehető legnagyobb teret nyújtsa, miközben az 500 bruttó regisztertonnás küszöb alatt marad.

A kifinomult, mégis feltűnő külsővel büszkélkedő motoros jacht minden szempontból ideális a tengeri túrákra. A Heesen saját hajóépítészei és mérnöki csapata tervezte a hajó testét, amely a gömbölyded orrának köszönhetően könnyedén siklik a vízen. Két motorral szerelték fel, amelyek 15 csomós csúcssebességet biztosítanak az utazáshoz és az új vizek felfedezéséhez. Ez az 50 méteres, professzionálisan megtervezett hajó 3800 tengeri mérföldes hatótávolsággal büszkélkedhet, 13 csomós utazósebesség mellett.

A brit tervező, Clifford Denn egy igazán kifinomult külsőt képzelt el, a hozzá tartozó stílusos kültérrel. A nagy napozóterasz a jachtos életstílus legjavát nyújtja, jakuzzival, al fresco étkezéssel és napozóágyakkal. Az előfedélzeten pedig simán elférnek a tenderek, a játékok, valamint a további kiegészítők. A tágas hátsó fedélzet pedig kibővíti a részben zárt sky lounge-ot.

A vízhez való lejutás igazán könnyű a hátsó főfedélzetről, köszönhetően annak, hogy a két oldalán lévő lépcsők egy kihajtható úszóplatformra vezetnek. A Heesen már bevált műszaki platformjára épülő Aura arra ösztönöz mindenkit, hogy lépjenek a fedélzetre és lazítsanak egy jót.

Az Aurán szinte mindenki otthon érezheti magát, ami nagyban köszönhető a brit Reymond Langton Design stúdió által elképzelt belső tereknek, amelyeket letisztult vonalak és felületek határoznak meg. A fehér és szürkésbarna színű gomolygó felhők finom eleganciát kölcsönöznek a tengerzöld és mélykék színek éles hangsúlyaival fűszerezve. A textúrázott anyagok a nyugalom érzetét keltik, amelyet a skandináv egyszerűség tesz finomabbá, lágyabbá. A világos, légies és tágas terek nem csupán a pihenéshez, a szórakozáshoz is ideálisak. A hajóba beáradó természetes fény és a kiválóan elhelyezett LED-ek tökéletes hangulatot varázsolnak erre a jachtra.

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 159. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról! A következő szám 2023. november közepén jelenik meg.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!