Átadták a Lürssen 122 méteres ultraluxus megajachtját

2024. május 12.
Címkék :

A Kismet május 7-én hagyta el a hajógyárat, létrejötte egy rendkívüli korszak kezdetét jelzi a luxusjachtok és a testre szabott luxus bérlése terén.

A hajó szabad hetei már foglalhatók (nyáron a Földközi-, télen a Karib-tengeren), a 12 vendéget 9 lakosztályban a legnagyobb kényelem és a legmagasabb szintű szolgáltatások várják a fedélzeten. Valamint 37 fős legénység.

A Nuvolari-Lenard által tervezett Kismet egy olyan ügyfél számára készült, aki már többször is együttműködött a Lürssen céggel. A hajó 122 méteres hosszával és 17,80 méteres szélességével kiegyensúlyozott arányokat mutat, tereinek tágassága figyelemre méltó, profilja karcsú és elegáns. A szökellő jaguárra emlékeztető orrfigura pedig jellegzetessé teszi a sziluettjét.

A belső tér páratlanul gazdag és kifinomult terének kialakításával a tulajdonos ezúttal is a Reymond Langton Designt bízta meg. A funkciók közül kiemelendő a kétszintes, nyitott bejárat, amelyet nagyméretű videofalak díszítenek, az alsó fedélzeten található Nemo mozi 150 inch-es vászonnal és víz alatti ülőhelyekkel, valamint a 7 csillagos luxuswellnessrészleg.

A Kismet a harmadik közös munka a Lürssen, az ügyfél és a tulajdonos képviselői, Kyle és Gerry Fultz között. Peter Lürssen így értékelte a projektet: „A megbízás komoly kihívást jelentett, de meggyőződésünk, hogy teljesítettük a tulajdonos minden kívánságát és elképzelését egy olyan jachtról, amely még sok éven át megelőzi a korát.”

A Lürssen jachtokra jellemző csúcstechnológiával felszerelt Kismet a legmodernebb hibrid hajtáslánccal büszkélkedik, amelynek van teljes mértékben elektromos üzemmódja is, így a világ legerősebb, mégis energiatakarékos szuperjachtjai közé tartozik. További innováció például a generátorok hővisszanyerő rendszere a medencevíz fűtéséhez és a dinamikus pozicionálás az elektronikus horgonyzáshoz érzékeny területeken. Átadása a tervekhez képest kicsit csúszott.

(fotók és forrás: charterworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!