A Sanlorenzo megveszi a Nautor Swant

2024. augusztus 13.
Címkék :

A Sanlorenzo S.p.A. lezárta a Sawa S.r.l.-lel kötött adásvételi megállapodás első részét a Nautor Swan finn vitorlásjach-tépítő vállalat megvásárlásáról.

Az üzlet része a Nautor Swan tizenhárom leányvállalatának – ezek alkotják együttesen Nautor Swan Csoportot – közvetett megvásárlása. Az adásvétel két fázisban valósul meg, a második várhatóan 2028. április 30-ig zárul le. A Sanlorenzo mostantól a Nautor Swan Group részvényeinek 60 százalékát ellenőrzi, ezekért 48,5 millió eurót fizettek. A fennmaradó 40 százalékot a fenti vásárolják meg. A Sanlorenzo és a Sawa megállapodott abban, hogy az esedékes összeg kétharmadát készpénzben, egyharmadát pedig Sanlorenzo-részvényekben egyenlítik ki.

Az eladást követően Massimo Perotti, a Sanlorenzo elnök-vezérigazgatója és Giovanni Pomati, a Nautor Swan vezérigazgatója a Nautor Swan Group társ-vezérigazgatói lesznek, és együttműködnek Leonardo Ferragamóval, aki megtartja a Nautor Swan elnöki pozícióját.

Amint azt Massimo Perotti elmondta, „fontosak a Sanlorenzo és a Nautor Swan közötti szinergiák, amelyek lehetővé teszik a gyorsabb termékfejlesztést és a méretgazdaságosságot. A Swan minőségét – elegancia, minőség, teljesítmény, fejlett mérnöki megoldások és a páratlan tengerállóságot biztosító konstrukciós szilárdság – világszerte elismerik, nekünk pedig fontos, hogy ezt az örökséget tovább tápláljuk, megőrizve a márka hagyományait és exkluzivitását, tiszteletben tartva a Nautor Swan örökségét”.

A Nautor Swan felvásárlásával a Sanlorenzo célja, hogy új piaci szegmenst nyisson, ötvözve a szén-dioxid-semleges technológiákat a Nautor Swan már most is fenntartható módon épülő vitorlásjacht-kínálatával. Leonardo Ferragamo célja, hogy „ezt a világszerte kedvelt és elismert márkát elindítsam az örökkévalóság felé, amiben nagy segítségünkre lesz egy világvezető luxusjachtcsoport. Biztos vagyok benne, hogy Massimo Perotti – az ágazat egyik legzseniálisabb vállalkozója – teljes mértékben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket”.

A fenti akció illeszkedik a Sanlorenzo által az elmúlt 12 hónapban végrehajtott jelentős felvásárlások sorába, hiszen 2022 decembere óta a Sanlorenzo megvette az Equinoxe chartercéget, valamint többségi részesedést szerzett a Duerre S.r.l.-ben és az ázsiai székhelyű Simpson Marine jachtkereskedő cégben.

(forrás: boatinternational.com, fotók: powerandmotoryacht.com, boatinternational.com, mysailing.com.au)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!