A Paprec Arkéa bejelentkezett a The Ocean Race Europe 2025-re

A Yoann Richomme vezette francia csapat 2025 augusztusában rajthoz áll a The Ocean Race Europe versenyen.

Richomme számára nem ismeretlen a The Ocean Race, mivel csapatát győzelemre vezette a The Ocean Race Europe első, 2021-es kiadásán, majd 2023-ban a világ körüli verseny két szakaszán is rajthoz állt. A szkipper eddigi fő eredményei: két győzelem a Solitaire du Figaro Paprec (2016, 2019) és a Route du Rhum (2018, 2022) versenyen, valamint első hely a 2023-as Retour à La Base és a 2024-es CIC Transat regattán: „Alig várom, hogy jövőre teljes csapattal indulhassak ezzel a hajóval a The Ocean Race Europe-on, amelyet 2021-ben sikerült megnyernem a Mirpuri Foundationnel” – mondta Richomme. „Ez egy nagyszerű verseny lesz Európa körül, északról indulva, végig az Atlanti-óceán partján, egészen a Földközi-tengerig.

Érdekes munka lesz a Vendée Globe után egy csapatot létrehozni a The Ocean Race Europe-ra. Meg kell találnom a megfelelő embereket egy olyan hajra, amelyet alapvetően szólóvitorlázásra terveztek, az IMOCA osztály foilos hajói között intenzív és izgalmas versenyek zajlanak. Az pedig óriási pluszt jelent, hogy keverni tudjuk a szólóban és a teljes legénységgel zajló vitorlázást.”

YouTube video

A The Ocean Race Europe a tervek szerint 2025. augusztus 10-én indul útjára Kielből, első megállója Portsmouth, ahonnan a Földközi-tenger felé veszi az irányt (Cartagena, Genova), mielőtt az utolsó szakasszal megérkezik a montenegrói Boka-öbölbe.

A Paprec Arkéa csapat azonban most még a novemberben kezdődő Vendée Globe szólóversenyre való felkészülésre összpontosít, ahol Richomme a favoritok között van, miután az év elején megnyerte a transzatlanti versenyt.

(fotók és forrás: theoceanrace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!