A Nautor Swan új zászlóshajója: Solle One

Augusztus utolsó hetében vízre került a Nautor Swan legújabb remekműve, a 23,2 méter hosszú Solle One motoros jacht, a Swan Arrow sorozat zászlóshajója.

Az elegáns jacht 2024 szeptemberében debütál a Cannes-i Hajókiállításon. A projekt Jarkko Jämsén – a Nautor Swan motorosjacht tervezője –, valamint Ioanna Marinopoulou és Axel de Beaufort belsőépítészek együttműködése nyomán valósult meg. Az eredetileg nagy jachtok mellé kísérőhajónak szánt, csodálatos nyitott vízi jármű, amely ötvözi a sportos eleganciát és a funkcionalitást, önálló jogon ideális hosszabb utazásokhoz is.

„Az volt a célunk, hogy maximalizáljuk a vízen és a szabadban való tartózkodás érzését és élvezetét” – mondja Jarkko Jämsén.

A jacht fő és feltűnő jellemzői a körbejárható fedélzeti kialakítás és a mesés, 50 négyzetméteres „beach club”, amelynek mindkét oldalára építettek egy-egy kihajtható teraszt. A félig nyitott kokpit nyitható teteje és tolóajtós rendszere légies társalgót eredményez, míg, ha rosszra fordul az idő, a tér hangulatos és privát, az időjárás viszontagságaitól védett szalonná válik.

Az otthonos belső tér három alsófedélzeti fürdőszobás kabinból áll, amelyekben akár hat vendég is elfér, valamint helyet szorítottak egy külön konyhának is. A hátsó lakosztály a hajó teljes szélességét elfoglalja, gardrób is tartozik hozzá, míg a VIP- és a duplaágyas kabinban „csak” fürdő jár a privát térhez. A kétfős legénységi szállás az orrban kapott helyet – természetesen külön bejárattal.

Roy Capasso, a Nautor Swan kereskedelmi igazgatója: „A Swan Arrow projekt elindítása előtt figyelmesen meghallgattuk ügyfeleinket, részletesen elemeztük a piacot. Az eredmények, valamint tervezőink kreativitása és egy képzett csapat szakértelme lehetővé tette számunkra, hogy olyan új koncepciót mutassunk be, amely az ebben a méretkategóriában eddig hiányzó szolgáltatásokat is biztosítja az ügyfelek számára.”

A Cannes-i Hajókiállításra tervezett bemutatkozás után a Solle One a genovai Salone Nautico kiállításon lesz látható, szeptember végén.

A hajó vízre tétele, keresztelője és első útja:

YouTube video

(fotók és forrás: charterworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!