A legjobb szuperjachtmedencék

A jachtokat egyre fényűzőbb medencékkel szerelik fel, a wellnessrészleg, a szauna, a jakuzzi, a konditerem és a masszázsszoba pedig lassan alapfelszereltség rajtuk. Lássuk a kedvenceinket!

Flying Fox
A világ egyik legnagyobb és legszebb szuperjachtja a Lürssen 136 méteres Flying Foxa. Nem meglepő módon az egyik legnagyobb jachtmedence is ezen a hajón található. 22,5 méteres szélességének köszönhetően a hátsó fedélzet 12 méteres medencéje keresztben is elfért (ez első a maga nemében). Menő jellemzői közé tartoznak még az ellenáramú fúvókák, az állítható magasságú padló és az üveg elülső része, amelyet egy gombnyomással átlátszatlanná lehet párásítani.

Kétszintes wellnessrészleg és csillagászati megfigyelőállás található rajta, és egyszerre 36 vendég is kényelmesen pihenhet a fedélzeten. Jó hír, hogy ez a hajócsoda bérelhető, a rossz, hogy 3,5 millió eurót kérnek érte hetente.

Alfa Nero
Ez a sokszorosan díjazott ikonikus jacht az első, amelyen végtelenített feszített víztükrű medence található, és amelynek hihetetlen szép kilátásával csak a jakuzzija vetekszik. Több mint egy évtizeddel a megjelenése után is, átesve egy nagyobb felújításon, az Alfa Nero még mindig a legjobbak közé tartozik.

Nyolcvankét méter hosszú és több mint 14 méter a legszélesebb pontján. És hogy mit jelent a H a medence alján? Azt, amit más hajókon. Az Alfa Nero medencéje aljának felemelkedésével előjön egy helikopter-leszállópálya, a fedélzettel egy szintben. A jachton huszonhat fős személyzet szolgálja a legfeljebb 12 vendég luxuskényelmét.

Here Comes the Sun
Az Amels gyár 272 lábas csodáján töltött hetek, hónapok garantáltan életre szóló élmények maradnak. A felső fedélzeten találhatók a tulajdonosi és VIP-lakosztályok, a fő fedélzeten pedig további négy VIP-lakosztály és a hosszú, sekély, veszített víztükrű medence, amelynek egy úszó szuperjachtbár van a végében, hogy ki se kelljen szálljunk, ha megkívántunk egy italt.

A hajó wellnessfürdője, strandklubja, medencéje, jakuzzija fokozza az élményt és a kényelmet fedélzeten, a személyzet pedig természetesen a nap 24 órájában a rendelkezésünkre áll. Ennek a jachtcsodának 15 ezer négyzetméter belső tere, 11 ezer négyzetméter hasznos külső területe van és közel 1,5 millió dolláros heti áron bérelhető.

Savannah
E 84 méteres hajó az egyik leglenyűgözőbb és leginnovatívabb jacht, ami elérető a charterpiacon. Ez a valaha épült első hibrid, amely öt éve rengeteg elismerést és rangos díjat kapott. Megalkotásakor a Feadship és a CG Desing együttműködésének fő célja a finom részletekre való összpontosítás volt, az úszómedence pedig remekül példázza sikerüket. Az alja bonyolult mozaik mintázatú. A napimádókra is gondoltak, így a medence mindkét oldalán napozópárnák, míg az egyiken egy hatalmas, C alakú ülőgarnitúra is található.

Minden szintje lifttel is megközelíthető, ha netán elfáradnánk a sok úszásban, de a wellnessrészlegben vagy a víz alatti panorámaszobában szintén kipihenhetjük a fáradalmainkat. 1,2 millió eurós heti áron 24 fős személyzettel együtt bérelhető, és egyszerre legfeljebb 12 fő kényelmét tudja szolgálni.

Kismet
Ez a 95 méter hosszú hajó a Lurssen gyár remeke, amely a pakisztáni–amerikai milliárdos Shahid Khan tulajdonában van. A legfelső fedélzeten úszómedence és egy fürdő is található, amelynél hővisszanyerő generátorrendszert használnak a víz tökéletes hőmérsékletének megőrzéséhez. A Kismetnek van még két medencéje, egy meleg vizes jakuzzija és egy merülőmedencéje, amely kiváló lehet a hamamból kijőve egy frissítő csobbanáshoz. Tizenkét vendég és 28 fős személyzet befogadására képes, mindezt heti 1,2 millió eurós áron.

Suerte
A Tankoa cég első saját építésű úszó csodája nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem minden igényt kielégít. A 69 méteres Suerte semmit sem tagad meg vendégeitől: a felső napozófedélzeten található egy alulról megvilágított úszómedence, alján üveglappal, amelyhez vízesés, koktélbár és lounge-rész tartozik. Ezek mellett egy szauna és egy hamam is található, a lenyűgöző hátsó fedélzeti medencéjébe pedig 8000 liter víz fér.

Helikopterleszállója is van, amely, amennyiben már mindenki megérkezett, táncparketté alakítható. Ha pedig valaki a természetben szeretne gyönyörködni, de nem a szabad ég alatt, annak a szalonban elhelyeztek egy 900 literes tengervizes akváriumot. A hajó bérleti díja 1 millió euró alatt van hetente.

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 151. számában jelent meg. Fizessen elő a magazinra, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!