A Főnök támogatja az új kanadai offshore vitorláscsapatot

A Canada Ocean Racing Teamet Scott Shawyer vezeti, céljuk, hogy részt vegyenek a Vendée Globe egyszemélyes, megállás nélküli föld körüli vitorlásversenyen.

Shawyer szeretné első kanadaiként teljesíteni a tengeri túravitorlázás csúcseseményét, és ezzel történelmet írni. Mindehhez most már Alex Thomson (GBR) támogatását is maga mögött tudhatja. Az új IMOCA csapat célja, hogy vezesse és inspirálja a kanadai tengeri vitorlázás fejlődését, egyúttal segítse a Vendée Globe nemzetközivé tételét – ez Alexnek is mindig is szívügye volt.

Az Alex Thomson Racing Team 20 éves tapasztalatát felhasználva, szakembereivel támogatja a technikai műveleteket, a kereskedelmi, marketing- és kommunikációs tevékenységet, illetve a parti logisztikát.

Shawyer és a Canada Ocean Racing nemrég kezdte meg a felkészülést az IMOCA Globe Series versenyeire, amelyeknek egy- és kétszemélyes regattái a csúcseseményhez, a 2028-as Vendee Globe-hoz vezetnek. Thomson öt Vendée Globe-on indult, kétszer lett dobogós és jó néhány világrekordot tudhat magáénak, mentorálásának köszönhetően Shawyer csapata olyan tudással és eszközökkel lesz felvértezve, amelyek egy sikeres profi sportcsapat működtetéséhez szükségesek.

A Canada Ocean Racing bemutatkozó videója:

YouTube video

(forrás: EuroSail News, fotók: Canada Ocean Racing)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!