A De Antonio E23 lesz a Louis Vuitton 37. America’s Cup hivatalos elektromos hajója

A spanyol márka és az America’s Cup Event Barcelona megállapodtak abban, hogy a De Antonio Yachts E23 modellje lesz az esemény hivatalos elektromos hajója.

Az E23 egy száz százalékban elektromos hajó, amely az új, autonóm elektromos pályajeleknél fog segédkezni a verseny során. A modellt jövő tavasszal mutatják be Barcelonában, 2024-ben kerül kereskedelmi forgalomba, az első példányok a 2024. augusztus 22-én kezdődő Louis Vuitton 37. America’s Cup versenypályáit rakják ki.

Grant Dalton, az America’s Cup event-vezérigazgatója szerint ez újabb jelentős lépés a fenntarthatóság felé, amely tovább csökkenti az esemény fosszilis üzemanyagból származó szén-dioxid-kibocsátását is: „A legutóbbi America’s Cup óta, ahol csak lehet, mindent megteszünk a fosszilis üzemanyagokat felemésztő hajók helyettesítésére. Még nem tartunk ott, hogy teljesen kiiktassuk őket, de igyekszünk, ezért döntöttünk úgy, hogy a De Antonio Yachtscal és az E23-as hajójukkal fogunk együttműködni.”

A De Antonio Yachts lesz az egyik első olyan márka, amely olyan sorozatgyártású elektromos modellt fejleszt ki, ami a vitorlázáshoz optimalizált teljesítményt és hatótávolságot nyújt a hajótestfejlesztésnek köszönhetően. Integrált emelősvertje további felhajtóerőt biztosít, növelve a sebességet és ezáltal a hatótávolságot.

„Barcelonai gyökerű vállalatként megtiszteltetés számunkra, hogy a Louis Vuitton 37. America’s Cup hivatalos elektromos hajója lehetünk, és hogy ezt az új modellt ekkora eseményen mutathatjuk be a világnak. Kiváltság, hogy támogathatjuk a szervezést, és hajóinkkal hozzájárulhatunk az esemény történetének legfenntarthatóbb kiadásához – mondták Marc de Antonio és Stan Chmielewski, a vállalat társalapítói és vezérigazgatói. – A De Antonio Yachts az E23 új bemutatójával hozzá kíván járulni a fenntarthatóbb jachtozás forradalmához.”

(forrás: americascup.com, fotók: deantonioyachts.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!