Wisp, a klasszikus megjelenés példaképe

2016. február 1.
Címkék :

Wisp-sailingA kimondottan modern megjelenésű, mégis a klasszikus jelleget idéző Wisp, Hoek Design tervei szerint készült, belső terét pedig a Rhoades Young Design-nak köszönheti.

Amikor megpillantjuk a szuperjachtot, az első dolog, ami szemet szúr, az a hatalmasnak tűnő tér. A látvány zavartalan, a padlótól egészen a teak fedélzetik. A belső rész kimondottan otthonos, a privát kabinok és a közösségi terek szinte összeolvadnak. A könnyű tölgyburkolat kellemes mézárnyalatúvá színezi a belsőt.

Master cabin deckhouse, Wisp

A tervezőmérnök tisztában volt azzal, hogy aki egy ilyen jachtot választ magának, abban bizony van versenyszellem, amelyet a tervezéskor szem előtt tartott. Így egy igazán gyors hajót képzelt el. Hoek elmondása szerint a 9,5 m-es szélesség egy stabil, kiszámítható jachtot eredményez. Hosszának köszönhetően a kecsesség mégis megmarad. Törzsének alakja visszaidézi Hereshoff Eleonoráját és Mariette-jét.

Yacht Wisp cruising the Geirangerfjord

A vitorlákat használva teljesítménye meggyőző: fővitorlával és részben bevont orrvitorlával simán eléri a 16 csomót. A dőlése minimális, még a borospoharak is az asztalon maradnak. Mechanikai kormányával könnyedén és érzékenyen lehet irányítani. Majdnem 250 t vízkiszorításával egy klasszikus kíelre emlékeztet, mégis a legapróbb kormánymozgásra is reagál.

Cockpit details, yacht Wisp

Technikai adatok:
Teljes hossz: 47,65m
Hossz a vízszint magasságában: 33,62m
Szélesség 9.50m
Vízkiszorítása: 235 000 kg

 

Forrás: http://www.yachtingworld.com, http://www.royalhuisman.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!