Wally 101 – A többfunkciós szuperjacht

A Wally 101 az első új Wally vitorlás, amióta a Ferretti Grouphoz tartozik a neves olasz márka. Bár a Ferretti vezető szerepet tölt be a luxus motoros hajók tervezésében és építésében, ezzel az akvizícióval most a vitorlázás világába is jelentős lépést tett.

A Wally 101-es egy többfunkciós szuperjacht. A márkától megszokott módon, vitorlásaik a szuperjachtregatták állandó és ünnepelt sztárjai. Tervezésükkor elsődleges szempont a teljesítmény. Ezek a hajók kényelmes túrahajók is, minden létező luxussal felszerelve, amire a tulajdonosok vágyhatnak utazásaik során.

A 30,8 méter hosszú és 7,5 méter széles vitorláson a legmodernebb fejlesztésekre volt szükség, hogy a teljesítmény és a kényelem megfelelő rugalmassággal találkozhasson. Az új Wally Magic Keel rendszer lehetővé teszi, hogy versenymódban a teljesítmény szolgálatába lehessen állítani, de szükség esetén sekély öblökben is horgonyozhasson. Mindezt anélkül, hogy ennek a beltérben bármilyen nyoma lenne. A méltán híres Judel / Vrolik & Co. studio tervezte a belső tereket, míg külsejét a Pininfarina csapatának köszönheti.

A projektet Luca Bassani, a Wally alapítója vezeti. „A Wally 101 hűséges elődei szellemiségéhez. Egyszerre nyújt kiváló teljesítményt és kivételes kényelmet belül és kívül, közben pedig kecses és könnyen kezelhető” – nyilatkozta. – „A tervezésénél kiemelt szempont volt, hogy a regatták az előnyámítási rendszereiben nagyon versenyképes legyen.”

A műszaki tervezés minden részletébe bevonták a tulajdonost, hogy egyedi kívánságaik a lehető legjobban teljesüljenek. Így a Feretti-korszak első Wally vitorlása minden érdekelt tetszését elnyerte. A Pininfarina által tervezett dinamikus külső sportos és elegáns, letisztult fedélzettel, friss és modern megjelenéssel. A kormányállás és a lépcső között 39 négyzetméternyi fedélzet van, ami a hátsó napozóterasszal együtt összesen 58,4 négyzetméter. A hajó oldala 50 cm magas a dekk fölött, garantálva ezzel a biztonságot túrázás és verseny közben is.

A kokpit rugalmasan és gyorsan átalakítható kényelmes ülésekkel és árnyékolókkal pihenéshez, vagy egy szempillantás alatt eltüntethető minden, ha indul a verseny. A belső terek is rugalmasan alakíthatók, ami lehetővé teszi, hogy a hajózók létszámához igazítsák a kabinok számát. Így a legénységnek 3-5 kabint lehet kialakítani, de alternatívaként ezekből lehet gyerekjátszó, moziszoba, iroda vagy tornaterem. A különböző belső elrendezésekkel a Wally 101-es 6-12 vendég és 4-6 fős személyzet befogadására képes.

A Wally teljesítményét jól jelzi, hogy 12 csomós szélben 75 fokon 20 csomós sebességre képes.

Hossz: 30,8 méter
Szélesség: 7,3 méter
Vitorla: 573 négyzetméter / 1160 négyzetméter
Befogadóképesség: 6-12 vendég / 4-6 fős legénység
Tervező: Judel / Vrolijk & Co.
Dizájn: Wally with Pininfarina Design

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!