Vízre teszik a legzöldebb óceánjárót

2019. november 7.
Címkék :

Decemberben áll szolgálatba az eddigi leginkább környezetkímélő óceánjáró, a Costa Smeralda, amely május közepéig járja a Földközi-tengert.

A Costa néhány hét múlva vízre bocsátja legújabb, Smeralda névre keresztelt óceánjáróját. A 337 méter hosszú hajó 6522 utasnak ad majd otthont, akiknek a kényelméért 1678 fős személyzet felel. A Smeralda hangulatát az olasz dizájn és a piazzák, azaz terecskék hangulata határozza meg. Az óceánjáró kialakításában híres stílus- és formatervezők segédkeztek a „dolce vita” szellemében. A Smeralda további érdekessége, hogy cseppfolyós gáz hajtja, emiatt a világ eddigi legzöldebb óceánjárójának számít, elenyésző károsanyag-kibocsátással.

A fedélzeten található 17 dekk mindegyikét egy-egy híres olasz város hangulata ihlette, és ez a szobák berendezésében is visszaköszön. A vendégek 11 étterem, valamint 19 bár kínálatából válogathatnak tülekedés és hosszú várakozási idő nélkül. A társaság mindent megtesz azért, hogy az ételek fenntartható forrásból származzanak és hogy a modern gasztronómiai trendeknek megfeleljenek. Az egészséges életmód rajongóinak a mozgás öröméről sem kell lemondaniuk az utazás ideje alatt, hiszen négy nagy medence, mindennel felszerelt ultramodern edzőterem és spa is a rendelkezésükre áll.

A Smeraldán a legkisebbek vidámparkban, a tinik gamerszobákban tölthetik a szabadidejüket, miközben a felnőttek színvonalas show-műsorok, előadások, diszkó, valamint koncerttermek programjait élvezhetik. A változatos szórakoztatásról profi animátorok gondoskodnak a hajó számos pontján. Szinte természetes, hogy az óceánjárón jó néhány butik és bolt található, így a tengeren sem kell lemondani a vásárlás örömeiről.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!