Vízre szállnak olimpikonjaink

riologioA riói olimpián ma a szörfösök és a vitorlázók is vízre szállnak, hogy megmérkőzzenek egymással az olimpiai bajnoki címért. Összeállításunkban végignézzük, melyik magyar sportolóért mikor izgulhatunk.

Háromszáz nyolcvan vitorlázó és a szörfös indul a riói olimpián, közülük 217 férfi és 163 hölgy reménykedik az olimpiai aranyérem megszerzésében. Hat hajóosztály tíz számában osztanak érmeket.

Augusztus 8-án 18 órától a férfi szörf első futamán Gádorfalvi Áron, míg a nők között Cholnoky Sára kezdi meg a versenyzést. Ugyancsak ekkor száll vízre a férfi és női laser kategóriában Vadnai Benjámin és Érdi Mária.

ErdiMaria

Érdi Mária

Másnap, augusztus 9-én mind a négy versenyző a második futamban folytatja a viadal, míg a finn kategóriában Berecz Zsombornak is elkezdődnek az ötkarikás játékok. Augusztus 10-én szörfözőink pihenhetnek, csak lasereseink és Berecz Zsombor száll vízre.

BereczZsombor

Berecz Zsombor

Ezt követően mindennap rendeznek egy-egy futamot, és augusztus 14-én, vasárnap 18 órától jön a férfi szörf arany futama, amelyen reméljük, Gádorfalvi Áronért izgulhatunk, míg 19 órától a nők között rendezik az arany futamot, amelyen Cholnoky Sára szereplésében reménykedhetünk.

cholnokysara

Cholnoky Sára

Vadnai Benjámin és Érdi Mária kategóriájának arany futamát augusztus 15-én rendezik, a hölgyek 18, míg a férfiak 19 órától kezdik meg a versenyt.

Gádorfalvi Áron

Gádorfalvi Áron

Az utolsó magyar érdekeltségű versenyszámra, a finn arany futamára augusztus 16-án, kedden 18 órától kerül sor, remélhetőleg Berecz Zsomborral a mezőnyben.

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!