Vízre szállnak legjobbjaink

Megkezdődik a Trofeo Princessa Sofia előversenye az olimpiai osztályok számára Palma de Mallorcán. A magyarok közül a már a helyszínen edzőtáborozó Érdi Mári és Berecz Zsombor szerepel a rajtlistán.

Beindul az európai versenyszezon, a már korábban rendezett kisebb felkészülési versenyek után hamarosan rajtol az első nemzetközi verseny az olimpiai hajóosztályok számára, a Trofeo Princessa Sofia a spanyolországi Palma de Mallorcán. Ennek előversenye, az MSC Regatta kezdődik a héten. Az olimpiai mezőnyök rajtlistáin a női Laser Radialban Érdi Mári, finndingiben pedig a világbajnok Berecz Zsombor neve szerepel a magyar élversenyzők közül.

A Laser Radial mezőnyében a tavaly a világbajnokságon 8. helyezésével tokiói olimpiai kvótás, a világranglistán 5. Érdi Mári közvetlen ellenfelei között a dán Anne-Marie Rindom, a legfrissebb világranglista 3. helyezettje, mellett a két amerikai, Erika Reineke és Paige Railey és a fehérorosz Tatiana Drozdovskaya is nevezett a versenyre. Ugyancsak rajthoz áll a rajtlista szerint 54 fős mezőnyben a világranglistán a 30. norvég Line Flem Hoest és a 40. dán Anna Munch. Az erős mezőnyben szerepel az aarhusi 10. török Nazli Donertas és a 13. holland Daphne van Vaart, valamint a 15. Maxime Jonker.

A finndingis mezőnyben egyelőre 20 egység szerepel a nevezési listán, közöttük Berecz Zsombor a legnagyobb név, de ott lesz a rajtnál két horvát menő, a 2018-as magyar bajnokságon Berecz mögött második, Aarhusban pedig 17. Nenad Bugarin, az aarhusi 11. Josip Olujic, a francia Fabian Pic, a spanyol Alejandro Muscat, a svájci Nils Theuninck és a lengyel Piotr Kula. Berecz Zsombor a világbajnokság óta a tavalyi magyar bajnokságon és december elején a bahamai Nassauban rendezett exkluzív, meghívásos Star Sailors League Final versenyen vett részt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!