Vízi fejlesztések a Tiszán

Elindult a felső-tiszai vízi turisztikai fejlesztés: 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy településen többek között vízi turisztikai megállóhelyek jönnek létre.

A projekt célja a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése. A korábbi évtizedekben hagyománnyá vált tiszai vízi túrázás feltételei javulnak a Tisza-vidék vízi turizmus fejlesztéséhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.


Szabolcsveresmarton a hazai forrásból létrehozni tervezett csónakház, csónaktároló és közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére kerül sor, valamint elkészül a megközelíthetőséget biztosító út és a parkoló. Két vízi turisztikai megállóhely újul meg Tiszabecs és Rakamaz területén, Tokajban pedig szórakoztató vízi turisztikai eszközöket vásárolnak.

Mindezek mellett garantált programcsomagokat alakítanak ki a projektben részt vevők más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal együttműködve. Ezek közé tartozik a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű háromnapos klasszikus Tisza-túra vagy a Rétköz természeti értékei – madármegfigyelő túra SUP-deszkán, Hegyalja történelme aktívan – kerékpár- és kenutúra a Hegyalján című programot – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!