Vízi élmények Düsseldorfban

A boot Düsseldorf hajókiállításon, amelyet az idén január 20. és 28. között tartanak, a hajócsodák mellett rengeteg kiegészítő program várja az érdeklődőket.

A búvárkodás már jó egyre népszerűbb, a merülésre pedig egyre több lehetőség nyílik nemcsak a távol eső üdülőhelyeken, hanem a sűrűn lakott európai tavaknál, folyóknál, valamint nő a fedett merülőhelyek száma is. A boot szakvásáron a 3-as pavilon már jó ideje kedvelt találkozóhelye a szerte Európából összesereglő búvároknak. Az idén Düsseldorfban még vonzóbb lesz a búvárkodásból ízelítőt adó medence és a búvártorony körüli, a sport kipróbálására kialakított terület. A búvárkodás kedvelőit egy szigeten álló faluként kialakított területen várják.

Az úgynevezett luxuskínálatú csarnokokban a gyors és karcsú hajóktól a luxusjachtokig bezárólag sok mindent láthatunk, hiszen bemutatkoznak a 40 méteresnél hosszabb vízi járműveket készítő nemzetközi hajógyárak. A boot Interior tematikus kínálatában, amelyet a Delius-Klasing kiadó és a boot Düsseldorf közösen szervez, a luxusjachtok (luxus)felszereltségét mutatják be. Motoros hajók és jachtok találhatók a 9-es és 10-es csarnokban, itt mutatkozik be minden, a motoros hajók nemzetközi piacán ismert és elismert gyártó. A két csarnok kínálata csábító a kezdőknek és a tapasztalt motoros hajósoknak egyaránt. A Start Boating a 10-es csarnokban tanácsadást kínál a kezdőknek, akik a Rajnán a vásárvárosig vezető virtuális motorcsónakázással szerezhetnek tapasztalatokat a tényleges hajózási körülményekről, a szakértők pedig tanácsaikkal segítik az érdeklődőket.

A tartozékok és kiegészítők kínálatával kedveskedik a barkácsoló kedvűeknek a 11-es csarnok. A motoros és vitorlás hajók tulajdonosai itt szerezhetik be a legújabb felszereléseket és a legújabb elektronikát a hajójukhoz. A Refit Centerben pedig hajósszakemberek segítenek a használt hajók restaurálásában és felújításában. A Beach Life szekció a vásárlás élményéről szól: a 12-es pavilonban vitorlásruházat, -dekorációk és -kiegészítők a hajószalon és a pantry díszítésére, valamint szórakoztató vízi játékok lesznek megtalálhatók. Visszatér a bootra a gyerekek kedvence, a kalózugrálóvár is, hogy a szülők nyugodtan nézelődhessenek, amíg a kicsik játszanak.

A víznél vagy vízen töltött üdülés lesz a fő téma a 13-as csarnokban, ahol egy 90 méteres mesterséges folyószakasz várja az érdeklődőket a próbaevezésre, az új Travelworld területen kialakított színpad pedig bemutatja a legszebb hajós úti célokat. A boot egyik új és érdekes eleme a Vízen lakni témacsoport. A lakóhajók gyártói mellett itt olyan cégek is bemutatkoznak, amelyeknél közvetlenül le lehet foglalni a lakóhajókat az üdüléshez. A kikötők, hajókölcsönzők és vitorlásiskolák a 14-es csarnokban a kedvelt nemzetközi vitorlázóvidékekre csábítják a látogatókat, közöttük megtalálható az Elba vitorlásközpont Bagnaia festői öbléből, amely 30 éve vesz részt a boot szakvásáron.

A gyermekek az Unterbacher See Vitorlásiskola medencéjében vehetik kezükbe a kormányrudat, ahol hatalmas szélgépek gondoskodnak a megfelelő széljárásról, hogy szépen foroghassanak a jollék a vízen.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!