Víz alatti programok Düsseldorfban

boot17_JV6940Míg sokunk számára a hajókiállítások a hajókról szólnak, addig egy kisebb, de lelkes réteg inkább a víz alatt, de legalább közvetlenül a víz felszínén szereti kipróbálni magát. A Düsseldorfi Hajókiállításon erre volt is lehetőség.

A Hall3 és 4 a legújabb búvárfelszerelésekkel várta a víz alatti világ szerelmeseit. A legmodernebb búvárkomputereket és high tech technikai holmikat is megnézhették, kipróbálhatták a látogatók.

boot17_BL11195
A kiállítás egyik legnagyobb szenzációját a Hall2 tartogatta: a tökéletes mesterséges hullámot próbálhatták ki a szörfözés rajongói. Majdnem 1500-an, a teljesen amatőröktől a profi szörfösökig lovagolták meg a másfél méteres hullámot. A gépezet tervezője, Rainer Klimaschewski teljesen le volt nyűgözve találmánya népszerűségétől: „Sok lelkes gyermek is kipróbálhatta a szörfözést a héten, hála a boot for school kezdeményezésének. Öröm volt látni, hogy milyen jól szórakoznak a vízen”. A hallban ennek köszönhetően fantasztikus atmoszféra uralkodott.

boot17_MK16866
A Hall4 legszebb látványossága a Love your ocean, azaz a szeresd az óceánod stand volt, ahol a projekt nagykövete, Emily Penn fogadta a látogatókat. A German Ocean Foundation és a Boot Düsseldorf II. Albert monacói herceg támogatásával hívta fel a figyelmet az óceánok és a vízi környezet védelmének fontosságára. A rendezvény VIP-estje keretében a herceg is jelen volt, és aláírtak egy együttműködési egyezmény, amellyel elindítják az Ocean Tribute-díjat, amelyet először a 2018-as Düsseldorfi Hajókiállításon osztanak ki társadalom, tudomány és ipar kategóriában. A díjat olyan innovatív ötletek és termékek kaphatják meg, amelyek hozzájárulnak a vizek védelméhez.

boot17_JV6940

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!