Vitorlázás Nagy-Britannia körül – komplett csapattal

A Round Britain & Ireland Race szervezői bejelentették, hogy a klasszikus négykezes kategórián felül megnyitják az indulás lehetőségét a Fully Crewed Class számára.

Jelenleg harminc egységnél áll a számláló, közülük nyolc többtestű, így igen izgalmas versenynek nézünk elébe. Mivel az induló hajók száma korlátozott (mindössze 50 hely áll rendelkezésre), a 2022-es RB&I várhatóan telt házas lesz.

A bejelentéssel párhuzamosan azt is kihirdették, hogy március 1-jéig meghosszabbították a kedvezményes nevezési időszakot, illetve 70 lábra emelték a maximális hajóhosszt. Nem kötelező, de a galwayi és blythi megállók során lehetőség van a legénység legfeljebb 50 százalékos cseréjére, ám ez csak a teljes legénységgel vitorlázó hajókra vonatkozik.

A teljes legénységes osztály izgalmas kiegészítése az eredeti RB&I versenynek, lehetővé téve, hogy sokkal több vitorlázó legyen része a kalandnak, anélkül, hogy túl sok szabadságot kellene kivennie a munkából, megtapasztalva a tengeri versenynaptár egyik legkeményebb regattáját.

A 2022. augusztus 12-én induló regatta útvonalán Galwayben, Lerwickben és Blythben lesz megállóhely.

Sevenstar Round Britain & Ireland Race 2022 beharangozó:

YouTube video

(forrás: rwyc.org, fotók: kraken.travel, rwyc.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!