Vitorlás hajókból túraszállás

A Les Sentiers de la Mer félpanziós csomagokon keresztül köti össze a túrázókat és a vitorlázókat.

A Les Sentiers de la Mer platformja összehozza a vitorláshajóikon félpanziós csomagokat kínáló tulajdonosokat és a természetjárókat. A kezdeményezés célja, hogy kapcsolatokat teremtsen, miközben a felfedezés és a megosztás élményét kínálja. Joseph Durand 30 éve hajózik, 2017-es nyugdíjba vonulásakor született meg a Sentiers de la Mer ötlete. Szerinte „az aktív lassúság rezonanciába hozza a résztvevőket a természettel”.

A folyamat egyszerű: a hajó félpanziós ellátással fogadja vendégeit vacsorára, éjszakára és reggelire. Ez a vitorláshajó-tulajdonosok számára lehetőséget teremt arra, hogy némi bevételt szerezzenek. A túrázók számára az élmény egy szokatlan szállás képében jelentkezik, amely lehetővé teszi, hogy a szárazföldet és a tengert egyaránt élvezzék: „A természet szerelmesei megtalálják saját ritmusukat, magukba szívják a táj hangulatát, kiélvezik a pillanatot.” Mindeközben csökken a bolygót terhelő szénlábnyom. A Les Sentiers de la Mer egy „a környezeti hatás szempontjából győztes trió – gyalogos túrázók, kerékpárosok, vitorlázók – találkozása.

A 10-12 méter közötti, kényelmes vitorláshajók számos kikötőhöz biztosítanak hozzáférést a csodálatos tengerparti tájak mentén. Általában két vagy három kétágyas kabinnal rendelkeznek, így az utazók számára biztosított a nyugodt és meghitt pihenés. Alvási lehetőség akad a szalonban is, de az egyik kabin szigorúan a kapitány számára van fenntartva. A különböző fedélzeti felszereltségek eltérő, de minden esetben optimális belső kényelmet biztosítanak, kellemes gubót teremtve az utazóknak egy napi túrázás után. A Les Sentiers de la Mer így teljes élményt kínál, amely egyesíti az utazás örömét a hajós környezet nyugalmával.

Ahogy egy tulajdonos fogalmazott: „2022 elején mentem nyugdíjba, akkortájt fedeztem fel magamnak a Les Sentiers de la Mer-t. Kezdettől fogva tetszett a koncepcióban, hogy olyan emberekkel is megismertethetem a vitorlázás és a tengeri környezet világát, akik nincsenek hozzászokva. Lehetővé teszi számomra, hogy teljesen kötetlenül találkozhassak emberekkel, akkor fogadhatom a túrázókat, amikor akarom. Ez nagyszerű motiváció arra, hogy folytassam a vitorlázást és felfedezzem a bretagne-i partvidék új helyeit, köztük olyanokat is, ahol még soha nem jártam.”

A vitorlázó helyi idegenvezetőként mutatja be a régió kihagyhatatlan látnivalóit, és ő dönti el azt is, biztonságos-e a következő kikötőbe hajózni. Ha a vitorlás nem tudja elérni a következő megállóhelyet, a szállás akkor is garantált.

fotók: voyageons-autrement.com, voilesetvoiliers.ouest-france.fr, tourisme64.com, france.fr

forrás: boatnews.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!