Vitorlás hajó egy dollárért?

2017. január 10.
Címkék :

trademe1_620x310Egy dollárért árverésre bocsátotta egy új-zélandi nő volt férje történelmi vitorlás hajóját, az online aukción özönlenek a licitek a ritkaságért. A január 2-án kezdődött árverésen hétfőig 505 700 új-zélandi dollárra (mintegy százmillió forint) srófolták az 1 dolláros kikiáltási árat.

A húszméteres kétárbócos vitorlás hajót 1944-ben építették az ausztrál haditengerészet számára. Fiona Campbell 15 éve vásárolta meg és férjének ajándékozta a Ruah nevű hajót, amelyet azóta kényelmes jachttá építettek át. A járműről közzétett leírás szerint a vitorlás biztosítási értéke 800 ezer új-zélandi dollár.

trademe1_620x310

„Csodálatos utakat tettünk vele, szerettem vitorlázni. Amikor azonban elváltunk, egyedül maradtam a hajóval” – írta Campbell a Trade Me aukciós honlapon. A nő szerint a hajó többet érdemel annál, minthogy egy wellingtoni kikötőben pihenjen. Campbell a helyi sajtónak elmondta: sok érdekes ajánlatot kapott azóta, hogy áverésre vitte a vitorlást. Volt olyan licitáló, aki felvetette, tartsa meg a hajót, és menjen hozzá feleségül, mások vacsorázni hívták meg, és azt kérték, cserélje el vízi járművét földbirtokra.

trademe_620x310

A nő elégedetten beszélt az aukció eddig eredményeiről. Akár egy dollárért is megvált volna tőle, csak hogy újra a tengereken láthassa a vitorlást, ám mint elmondta, megszakadt volna a szíve, ha el kellett volna kótyavetyélni a páratlan hajót. A Ruah árverése január 16-ig folytatódik – írta a delmagyar.hu.

trademe3_620x310

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!