Visszavonják a balatoni kikötőpályázatot

2021. január 17.
Címkék :

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) igazgatósága kezdeményezi a társaság döntéshozó testületeinél a 11 vitorláskikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását.

Amennyiben az igazgatóság döntését a felügyelőbizottság is támogatja, úgy a javaslat a közgyűlés elé kerül, amely meghozza a végső döntést. A többségi tulajdonos magyar államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette, hogy az igazgatóság döntését a közgyűlésen támogatja, így a balatoni kikötők üzemeltetése továbbra is a Bahart feladata marad.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésre, a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével javasolja az igazgatóság, mert az újonnan kinevezett vezérigazgató szeretné alaposan felülvizsgálni az országgyűlési képviselő javaslatait.

A pályázat felfüggesztése a fejlesztéseket nem befolyásolja, azaz a flotta megújítása, az új hajók beszerzése is folytatódik menetrend szerint, és hamarosan új kompok, valamint személyszállító hajók építésének szerződéskötését jelenthetjük be – olvasható a társaság közleményében.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!