Visszahódítaná az Amerika Kupát az American Magic

A norvég székhelyű Helly Hansen márka a napokban bejelentette partnerségét a New York Yacht Club American Magic csapattal, amely indul a 36. alkalommal megrendezett Amerika Kupán.


Az, hogy a Helly Hansen ezúttal az American Magic számára alkot vitorlás felszereléseket, azt is jelenti, hogy immár közös céljuk, hogy visszanyerjék az Amerika Kupát, és ezzel hazahozzák az Amerikai Egyesült Államokba az Auld Mugot, a nemzetközi sport legrégebbi trófeáját.

„Nagy önbizalmat ad nekünk, hogy egy olyan partnert tudhatunk magunk mellett, amely az elmúlt bő évszázad során számtalan innovációt tudhat magáénak a tengerészeti felszerelések terén. Az Amerika Kupa nagyrészt a technológia határainak feszegetéséről szól, így nagyon izgatottak vagyunk, hogy a legmagasabb minőségű termékeket viselhetjük a vízen és a szárazföldön egyaránt” – nyilatkozta Terry Hutchinson, az American Magic ügyvezető igazgatója és kapitánya.

Terry Hutchinson vezeti majd a 11 főből álló csapatot egy AC75 egytestű foiling hajón, amelyet kimondottan a következő Amerika Kupára terveztek. Ezt megelőzően, az American Magic számos Amerika Kupa World Series regattán versenyez majd a következő három évben, amely a Prada Kupán, a Challenger döntő során tetőzik majd 2021 elején. A Prada Kupa nyertese ugyanis nem mással, mint a címvédő Emirates Team New Zealand csapattal néz szembe az Amerika Kupa mérkőzésén, amelyet 2021 márciusában rendeznek meg Auckland városában, Új-Zélandon – írta a brandtrend.hu.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!