Virtuális nyomozás a Titanicon

A Titanic: Honor & Glory számítógépes játékban egy fiktív gyilkossági ügyet kell majd megoldaniuk a játékosoknak.

Komoly vállalkozásba fogott a Vintage Digital Revival amerikai játékfejlesztő cég, szeretné elkészíteni a Titanic minden eddiginél részletesebb és hitelesebb virtuális mását. A Titanic: Honor & Glory egyrészt egy videojáték lesz, amelyben a játékosoknak a hajó tragikusan végződött útja során meg kell oldaniuk egy fiktív gyilkossági ügyet, másrészt pedig a játékot a fejlesztőcég oktatási célra is szeretné használhatóvá tenni.

A projekt játékrésze még rendkívül kezdeti stádiumban van, a fejlesztők eddig a hajó minél precízebb és részletgazdagabb modellezésére fordították az erőforrásaikat. Az ígéreteket szerint a hajó 2200 utasából 200 név szerint lesz benne a játékban, E. J. Smith kapitánnyal és Violet Jessop nővérrel pedig valamiféle dialógusokat is terveznek. A nővér arról híres, hogy nemcsak a Titanic, de a Britannic nevű testvérhajójának az elsüllyedését is túlélte.

Egyelőre nem tudni, hogy lesz elérhető a játék végleges változata, azonban már le lehet tölteni hozzá egy ingyenes demót, amelyben már jó néhány már elkészült helyszín bejárható – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!