Villám Géza, a világkalandor – Aqua and more Podcast

Hova megy haza Villám Géza? Előzménytörténet és egy kajaktivista kalandjai a Csendes-óceánon. Érdekfeszítő beszélgetés 2022. december 8-án.

A Szabó Gál Andrással készített beszélgetés elején tisztáztuk, hogy honnan ismerhetik őt a különböző generációk tagjai. És ott volt az „Ejtőernyős tehén szakosztály”, mint kultikus elem. Megtudhattuk, honnan jött a Budapest-Bamako rally ötlete. Mivel lehet indulni a Bamakón? És hogyan lehet nevezési díj megfizetése nélkül részt venni? Szó esett a „verseny” céljairól és interjúalanyunk egyéb projektjeiről. Ilyen volt például a kajaktúra a tonhalak védelmében, avagy milyen üzenetei vannak egy kajaktivistának. Hogyan kell tengeri kajakkal kikerülni egy légpárnás katonai járművet? Hova megy haza Villám Géza? Fogadtatás Tijuanában és a csodálkozó határőrök.

Előzménytörténet: halálközeli élmény a Római-parton, majd tengerikajak-tanfolyam Kaliforniában. A felfedezés élménye: kommunikáció a testtel, egyedüllét a tengeren.

A túráról készült film előzetese:

YouTube video

Az egész film megtekinthető itt.

A tengeri kajaktúrák továbbélése: melegből hidegbe, avagy irány Grönland! Csapatszintű elfáradás másfél nap alatt, és az annak nyomán kialakuló klikkek. Sőt, András azt is elárulta, milyen tervei vannak 2023-ra – az se lesz semmi!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!