Veteránok és luxusautók Balatonfüreden

Luxusautók BalatonfüredenÚgy néz ki, hogy lassan minden hétvégén érdemes lesz ellátogatni Balatonfüredre. Május 7-én a vitorlások szezonnyitójában gyönyörködhettünk, a május 14-15-én pedig veterán luxusautókat csodálhatunk, ezúttal a parton.  Stílusos formák és kifinomultság, idén egy indiai maharadzsa Rolls-Royce-a lesz az egyik kuriózum.

Igazi esztétikai élményt adó, veterán autók tucatjait láthatják az érdeklődők május 14-15. között Balatonfüreden, a III. Concours d’Elegance rendezvény keretében. Az oldtimer autók szépségversenyén idén a százéves jubileumát ünneplő BMW kap kiemelt figyelmet. Hazai és külföldi gyűjtők jóvoltából több különleges BMW lesz látható a Vitorlás téren illetve a Tagore sétányon, köztük egy 78 éves különleges darab valamint egy 3200 CS Bertone, amelyből mindössze ötven maradt már csak fenn.

veteranautok

A bemutatóra érkező autók között lesznek igazi klasszikusok, mint a Jaguar E-type, vagy az 1959-es Alfa Romeo 2000 és persze Mercedesek. Itt lesz Festetics Ernő gróf egykori versenyautója, egy nyolcvanéves Maserati. Az exkluzív márkák, mint a Farman, a Duesenberg, a Hispano Suiza, Talbot és a Bugatti sem hiányoznak majd, felvonul egy francia ritkaság a Facel Vega HK500 is.

A rendezvényről részletes információ Balatonfüred honlapján található.

auto

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!