Véget értek a pénteki tréningek

_MG_4308A tavalyi „próbafutam” sikerén felbuzdulva, 2016-ban Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning 2016 néven futott az egész szezonon át tartó, péntek délutáni, rövid, pörgős pályákon zajló edzés/versengés, amelyet a Magyar J24 Osztály az egykori Pénteki Regatták szellemiségében hívott életre.

A győzelmet az összeszokott csapattal vitorlázó Hercsel Erik kormányozta Django szerezte meg, a döntőbe elsőként kvalifikáló Makai Gáborék a Team EUline másodikak lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Big5 csapata állhatott Gál Pál vezényletével.

_MG_4307

Fotó: Ludányi Ferenc

Április végétől augusztus végéig hat fordulón át, jórészt MVSZ-versenyekhez, One Design Trophy-fordulókhoz kötődően zajlottak a péntek délutáni edzések. A sorozat fő célja a versenykörülményekhez leginkább hasonlító edzési, gyakorlási lehetőség biztosítása, a J/24-es hajóosztály népszerűsítése és a 2017-ben Balatonfüreden rendezendő J/24 Európa-bajnokságra további ütőképes egységek képzése volt. Egy nemzetközi verseny, főleg ha hazai vizeken rendezik, bizony kihívást jelent sokak számára. Az idén többen is kacérkodtak a J24 hajókkal így egy-egy pénteki tréningen kormányosként vendégszerepelt Vadnai Benjamin olimpikon, Vadnai Jonatán korosztályos világbajnok vagy a frissen Finn Masters Európa-kupa-győztes Ian Ainsie.

_MG_4308

Fotó: Ludányi Ferenc

Egész szezonon át a Balatonfüredi Yacht Club adott otthont a J24-edzéseknek, a rendezést pedig a Quantum Sails Hungary és a Bravo Boats biztosította. Futamok után elemzések és közös vacsora várta a csapatokat. Hol többen, hol kevesebben álltak rajthoz péntekenként 4-kor, de egy fix kemény mag mindig jelen volt. A Django, a Team EUline, a Big5, a Gone With The Wind és az Égi szinte minden alkalommal ott volt az edzéseken.

_MG_4498

Fotó: Ludányi Ferenc

Összességében véve az időjárás az idén nem volt túl kegyes a pénteki vitorlázókkal, mert szinte kivétel nélkül csak gyenge szeles futamokat sikerült rendezni, és abból is csak legjobb esetekben az előírt hármat. De a Balaton már csak ilyen, itt bizony sokszor kell gyenge szélben versenyezni, így az efféle gyakorlás sem volt hasztalan.

_MG_4502-3

Fotó: Ludányi Ferenc

A Pénteki Tréning támogatóinak sora 2016-ra látványosan kibővült. A névadó támogatókon kívül további szponzorok álltak a kezdeményezés mellé: Bravo Boats, Zhik, Bodri Pincészet, Perfect Home, Energofish és a Manézs Bisztró. A támogatóknak köszönhetően mindenki versenypólót kapott, az 1–3. helyezett pedig minden alkalommal értékes nyereményekben részesült: 40-60 ezer forint összértékű vásárlási utalványok, pólók, Zhik- és Quantum-kiegészítők, borok a Bodri pincészetből. Az értékes nyeremények sorát a döntőre öt fő részére fejenként 100 000 Ft értékű utazási utalvány, egész csapat számára szóló vacsorautalvány, további nagy értékű nyeremények fejelték meg.

_MG_4506

Fotó: Ludányi Ferenc

A 2016 évi Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning sorozat végeredménye: 1. Django, 2. Team EUline, 3. Big5, 4. J’Korszak, 5. iJroncat, 6. Gone With the Wind

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!