Véget ért az idei Nádas Kupa

A Nádas Kupa Sorozat utolsó, hatodik állomásaként az MVM SE adott otthont az MVM Süllő Kupának, amelyen három hajóosztályban tíz klubból 105 fős mezőny jött össze.

Szombaton napsütéses idő és a trükkös, átlagban 15 csomó erősségű északi szél négy futam lebonyolítását tette lehetővé, majd vasárnap gyönyörű napsütésben és 8-12 csomós északias szélben további két futamot rendeztek. Így összesen hat futamból hirdették ki a kétnapos verseny végeredményét.

Az abszolút eredményeik alapján külön értékelték az OP narancs csoportos nem leigazolt versenyzőket, az első éves, a kezdő OP zöld csoportos versenyzőket, illetve a másodéves OP fehér versenyzőket.

A legnépesebb, 83 fős Optimist mezőnyben P. Szolomayer Balázs (VVSI) nyerte a fehér csoportot és abszolutat, Pőcze Annamária (BS Fűzfő) a zöld csoport és Kiss András Brúnó (BYC 1912) a narancs csoport versenyét. 420-as hajóosztályban a Fülöp Zsigmond–Fülöp Balázs (Procelero) páros, az RS Feva osztályban pedig a Murányi József–Murányi Luca (Procelero) egység végzett az élen.

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázis szélesebb körű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!