Véget ért a virtuális regatta

A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében az online térben tartott vitorlásversenyen ismét különböző helyszíneken, és eltérő hajóosztályokban mérhették össze tudásukat a versenyzők. Az Adventi Virtual Regatta végén nem csupán az aznapi hét futam összesített győztesét, hanem a sorozat abszolút nyertesét is kihirdették.

Hét különböző pályán, négy hajóosztályban mérték össze tudásukat a BYC Virtual Széria utolsó állomásán. Tizenhárman álltak a virtuális rajtvonalra, elsőként J70-es hajóosztályban New Yorkban, majd Sydney olimpiai helyszínén. A hajóosztályhoz jellemzően ezek a futamok nem a száguldásról szóltak, sokkal inkább a taktikáról.

Ezt követően a versenyzők hajót váltottak és Nacra 17-ben folytatták a küzdelmet. A két helyszín ezúttal Kiel, valamint Auckland volt. A katamarános futamok sokkal gyorsabbak voltak, így a rajtnál és a bójakerüléseknél több büntetőt is begyűjtöttek a játékosok, ami lassítással járt, sok esetben ezzel veszélyeztetve a dobogós helyeket.

Utána Laserben mérték össze a tudásukat. Az Aarhusban és Palma de Mallorcán rendezett futamok a J70-esek versenyének hangulatát idézték, ugyanis itt ismét a taktika került előtérbe. A BYC Virtual Regatta rendezői az úgynevezett Medal Racen – a hetedik futamon – egy igazi különlegességgel készültek, ugyanis a játékosok ekkor próbálhatták ki először, éles versenyben a játékba frissen bekerült új hajót, az AC 75-öst. Volt olyan vitorlázó, aki elérte a 35 csomós sebességet is, úgyhogy igen izgalmas és gyors futamnak lehettek tanúi a nézők.

A vasárnapi futamok összesített eredménye alapján a dobogó legfelső fokára Joó Kristóf állhatott fel, aki megnyerte a teljes, háromalkalmas szériát is – számolt be róla a hunsail.hu a vitorlazzitthon.hu cikke alapján.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!