Véget ért a profi szörfösök idei szezonja

A sylti fordulóval a 2018-as PWA (Professional Windsurfing Association) versenysorozat is lezárult, már minden kategóriában kiderült, hogy ki a világbajnok.


A férfi szlalom kategóriában az elmúlt hét második felében már nem fújt elegendő szél a szlalomversenyek lebonyolítására, foil futamokat rendeztek, így Antoine Albeau megszerezte élete 25. világbajnoki címét. A dobogón Matteo Iachino és Pierre Mortefon követte őt.

A foilban lezárult a szörftörténelem első világbajnoksága. Sok helyszínen a foil mentette meg a show-t, többször is előfordult, hogy sima szlalomhoz kevés volt a szél. Syltben Antoine Albeau első számú ellenfele, Matteo Iachino ment a legjobban, a 22 éves francia Nicolas Goyard lett a második, Alexandre Cousin pedig a harmadik. A világbajnokságot Gonzalo Costa Hoevel nyerte, Sebastian Kördel lett a második, Antoine Albeau pedig még itt is szerzett magának egy dobogós helyet.

A női wave-ben az igen nehéz környezetben Sarah-Quita Offringa többszörös freestyle világbajnok lett az első, így az összetett végeredményben a két Moreno között végzett. Iballa az első, Sarah-Quita a második, Daida pedig a harmadik – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!