Véget ért a Maui Wave Classic

AC16_wv_Wild_wipe_out_for_BrawzinhoHawaii örökké a szörfözés (hullámlovaglás) szinonimája marad. A windsurf azonban tipikusan európai műfaj. A PWA által évek óta megrendezett versenysorozatból azonban nem hiányozhat egy olyan kultikus hely, mint Maui, azon belül is Ho’okipa. Szinte minden évben itt rendezik november elején a bajnokság utolsó wave-futamát.

Az idei verseny gigantikus hullámokkal, több mint ideális körülmények között zajlott, szemben a francia La Torche-i, illetve a német sylti versennyel, ahol alig tudtak eredményt hirdetni.

AC16_wv_Wild_wipe_out_for_Brawzinho
Itt bezzeg! Hegynyi hullámok között a „wave ride” stílusát pontozták. Több napon át kitartóan, több mint 60 húszperces futamot rendeztek. A helyiek domináltak. A Quatro/Goya központ szinte összes versenyzője és maga a deszkashaper, Keith Teboul is indult. Marcilio Browne, Levi Siver, Camille Juban és Josh Stone közül a single eliminationben „Brawzinho” és Levi Siver is a döntőbe jutott.

AC16_wv_Boujmaa_Three
A SimmerStyle cég is Mauiból származik, de Naish és Ezzy márkái is itt vannak otthon igazán. Jason Polakow, Brian Talma és Robby Naish az „öregek” közül és a legfiatalabb hawaii csillagok, mint Kai Lenny is szerepeltek, és szinte az egész mezőnyt sorolhatnánk, mert ebben a kategóriában mindenki top rider.

AC16_wv_Levi_360
A double eliminationben, vigaszágon Kai Lennynek volt lehetősége, hogy a dobogóra kerüljön, de pár nap szélcsend után a dobogóra nem állhatott fel. A döntőkben már nem változott a helyzet. A végeredmény: 1. Kevin Pritchard (Starboard/Ezzy), 2. Marcilio Browne (Goya/Goya), 3. Levi Siver (Quatro/Goya).

AC16_wv_Pritchard_on_fire
A női mezőnyben is óriási küzdelem zajlott, és mivel a Moreno ikrek nem indultak a versenyen, így többek előtt nyílt meg a dobogóra vezető út. A single eliminitionben a SimmerStyle versenyzője, Sarah Hauser lett az első Junko Nagoshi (Goya/Goya) és Fiona Wylde (Starboard/Sailworks) előtt, de a döntőben Sarah-Quita Offringa őrült tempóban ütötte ki ellenfeleit, és állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

AC16_wv_Sarah_Quita_Offringa
Végeredmény: 1. Sarah-Quita Offringa (Starboard/NP), 2. Sarah Hauser (Tabou/Simmer), 3. Junko Nagoshi (Goya/Goya)

AC16_wv_Siver_air
Összeállította: Hollósi Péter (www.windsurfbolt.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!