Vébén szállnak vízre a Vadnai testvérek

A japán Szakaiminatóban a Laser Standard világbajnokságon újabb öt tokiói kvótát osztanak ki. A Vadnai testvérek az olimpiai indulási jog megszerzéséért szállnak vízre.


Szakaiminatóban a tavalyi aarhusi vébén elkelt 14 olimpiai indulási jog után öt újabb kvóta talál gazdára. A vébén két magyar hajó indul, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán azzal a céllal, hogy megszerezzék a tokiói részvételi jogosultságot.

„Hat hetet töltöttünk a világbajnokság helyszínén a verseny fontossága miatt. Kiismertük az uralkodó szélirányokat és áramlásokat” – mondta Vadnai Benjamin a felkészülésről. Tapasztalataik szerint nem erős szeles hely, most csütörtöktől is gyenge és közepes szélerőt várnak. „Súlyban is próbálunk így készülni, amikor körvonalazódott az előrejelzés, elkezdtem kicsit fogyni.”


A komoly mezőny lesz, a világranglista első húsz helyezettje közül mindenki rajthoz áll. A világranglistát az ausztrál Matthew Wearn vezeti az új-zélandi Sam Meech és a brit Elliott Hanson előtt. Vadnai Benjamin a 22., Jonatán pedig a 29. helyen áll – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!