Várja a hajózókat a boot Düsseldorf

A boot Düsseldorf, a világ legnagyobb szakvására újabb csúcsrendezvény előtt áll: több mint 1900 részt vevő vállalattal a 2018. január 20–28. között megrendezendő seregszemle lesz az eddigi legnagyobb boot, emellett pedig a Beach Worlddel a kiállítási terület is tovább bővül.

A vízi sportok szakvására január 20-án egy kisebb szenzációval veszi kezdetét: első alkalommal rendezik meg a saját boot SUP-Challange versenyt a Rajnán. A Stand-Up-Paddling mintegy 30 profi képviselője indul a düsseldorfi médiakikötőből a vásárvárosba vezető hozzávetőlegesen öt kilométeres túrára.

A boot Düsseldorf már 65 méter hosszú bemutatómedencével várja az evezni vágyókat. A medencében többféle típusú állva evezést ki tudnak próbálni a látogatók: az új fejlesztésű foiling deszkákkal rohamtempóban lehet a vízen siklani, míg a Tow-In keretében a szörfözés is új lendületet kap a boot szakvásáron. A trendsportok bemutatására korábban használt csarnokoknál több mint 1000 négyzetméterrel nagyobb 8a csarnok kellő területet kínál a játékhoz, a szórakozáshoz és az akciósportokhoz.

A búvárkodás már jó ideje igazi tömegsporttá vált és minden eddiginél kedveltebb is. A merülésre egyre több lehetőség nyílik nemcsak a távol eső üdülőhelyeken, hanem a sűrűn lakott európai vidékek tavainál, folyóinál, ill. nő a fedett merülőhelyek száma is. A boot szakvásáron a 3-as pavilon már jó ideje kedvelt találkozóhelye a szerte Európából összesereglő búvároknak. 2018-ban Düsseldorfban még vonzóbb lesz a búvárkodásból ízelítőt adó medence és a búvártorony körüli, a sport kipróbálására kialakított terület. A búvárkodás kedvelőit egy szigeten álló faluként kialakított területen várják.

Az úgynevezett luxuskínálatú csarnokokban a gyors és karcsú tendertől a luxusjachtokig bezárólag sok mindent láthatunk, bemutatkoznak a 40 méteresnél hosszabb jachtokat készítő nemzetközi hajógyárak. A boot Interior tematikus kínálatban, amelyet a Delius-Klasing kiadó és a boot Düsseldorf közösen szervez, a luxusjachtok (luxus)felszereltségét mutatják be. A motoros hajók és jachtok ékesítik a 9-es és 10-es csarnokot. Ezek teljes területét lefoglalták a kiállítók már hónapokkal a vásárnyitás előtt. Itt mutatkozik be minden, a motoros hajók nemzetközi piacán ismert és elismert gyártó. A két csarnok kínálata csábító a kezdőknek és a tapasztalt motoros hajósoknak egyaránt. A kezdőknek a Start Boating kínál tanácsadást a 10-es csarnokban. A Rajnán a vásárvárosig vezető virtuális motorcsónakázással szerezhetnek első tapasztalatokat a tényleges hajózási körülményekről, a szakértők pedig jó tanácsokkal is segítik az érdeklődőket.

A tartozékok és kiegészítők kínálatával kedveskedik a barkácsoló kedvűeknek a 11-es csarnok. A motoros és vitorlás hajók tulajdonosai itt szerezhetik be a legújabb felszereléseket és a legújabb elektronikát a hajójukhoz. A Refit Centerben pedig hajós szakemberek segítenek a használt hajók restaurálásában és felújításában. A Beach Life szekció a vásárlás élményéről szól A 12-es pavilonban vitorlásruházat, -dekorációk és -kiegészítők a hajószalon és a pantry díszítésére, valamint szórakoztató vízi játékok is találhatók. Visszatér a bootra a gyermekek kedvence, a kalóz ugrálóvár is, hogy a szülők nyugodtan nézelődhessenek, amíg a kicsik játszanak.

A víznél vagy vízen töltött üdülés a fő téma a 13-as csarnokban. Itt egy 90 méter hosszú mesterséges folyószakasz várja az érdeklődőket a próbaevezésre, az új Travelworld területen kialakított színpad pedig bemutatja a legszebb úti célokat a hajóutakhoz. A boot egyik új és érdekes eleme a „Vízen lakni” témacsoport. A lakóhajók gyártói mellett itt olyan közvetítők is bemutatkoznak, akiknél közvetlenül le lehet foglalni a lakóhajókat az üdüléshez. A kikötők, hajókölcsönzők és vitorlásiskolák a 14-es csarnokban a kedvelt nemzetközi vitorlázó vidékekre csábítják a látogatókat. Immár 30 éve vesz részt a boot szakvásáron az Elba vitorlásközpont, Bagnaia festői öbléből. A gyermekek és a vitorlázás magukat fiatalnak érző rajongói az Unterbacher See Vitorlásiskola medencéjében vehetik kezükbe a kormányrudat. Itt hatalmas szélgépek gondoskodnak a megfelelő széljárásról, hogy szépen foroghassanak a jollék a vízen. Szintén a 14-es csarnokban mutatkoznak be a vízisport-szövetségek, amelyektől részletes tájékoztatást kaphatunk a tengeri és belvízi vitorlázásról és motorcsónakázásról és ahol minden sportolót készséggel segítenek jó tanácsokkal a szakemberek.

A 15-ös csarnokban kialakított színpadon olyan fejlesztéseket és trendeket vitatnak meg, mint a foiling, de a profik és a túravitorlázók izgalmas beszámolóit is meghallgathatjuk. Az egyes hajóosztályok egyesületeinek 20 kiállítási standján több mint 200 rendezvényen nyújt kilenc napon át több mint 70 előadó tájékoztatást a vitorlázás minden vetületéről a Sailing Center keretében. Ezt a rendezvényt az ismert kieli vitorlázásmarketing ügynökség, a Point of Sailing szervezi.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!