Vándordíj optimisteseknek

Hodács Lajos a HOOK Optimist gyártásának a 30. évfordulója alkalmából vándordíjat alapít. A Primus Cursus Vándordíj létrehozásának a célja, hogy az ifjúsági vitorlázásban, az Optimist hajóosztályban a kezdő feltörekvő versenyzőket motiválja és támogassa a további vitorlás versenyzésben való részvételre.

A vándordíj egyedi iparművészeti alkotás, amely az Optimist vitorlás hajót szimbolizálja, ötvözve a modern technológiai anyagok használatával. A Kísérő Díj a vándordíj mindenben megfelelő kicsinyített mása.


A vándordíjat az a magyar nemzetiségű vitorlázó nyerheti el az aktuális évi Optimist magyar bajnokságon, aki a résztvevő első bajnokságosok közül a legjobb. A vándordíj véglegesen majd azon sportegyesület tulajdonába kerül, amelynek első bajnokságos optimist versenyzői a 2018–2028 közötti időszakban a legtöbbször nyerik el.

A vándordíj mellé jár egy Kísérő Díj, amelyet a győztes megtarthat. Továbbá megkapja az alapító alábbi felajánlását, egy ajándékutalványt 100 ezer forint értékben, amely a Hodács Composites műhelyben levásárolható.


A mindenkori nyertes egy évig birtokolhatja a vándordíjat, amelyet a következő évi bajnokság előtt 15 nappal az alapítónak vissza kell juttatnia. A győztes feladata egy tábla elhelyezése a vándordíj talapzatára, amelyen az alábbiak szerepeljenek: évszám, a versenyző neve és klubjának neve.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!