Változik a Szüreti Regatta kezdési időpontja

2018. szeptember 21.
Címkék :

Az eredeti menetrend szerint szombaton – szeptember 22-én – 9 órakor rajtolt volna Alsóörsről az idei Szüreti Regatta, ám a verseny rendezője, a Túravitorlás Sportklub (TVSK) a várható viharos időjárás miatt 11 órára halasztotta a rajtot.

A TVSK pénteken közölte: „a rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében a versenyrendezőség azt a döntést hozta, hogy a rajtot reggel 9 óráról legkorábban 11 órára halasztja. A rajt végleges időpontjáról szombat reggel 7 órakor születik döntés, amelyről a VHF 78-as csatornán, a Facebookon és az osztálykapitányokon keresztül értesítünk mindenkit.”


Úgy látszik, hogy 15-18 csomóról fokozatosan csökkenő északi szélben egy 11 vagy 12 órás rajt esetében még bőven teljesíthető a 19 órás limitidő, de a révfülöpi kapu lehetőséget ad a pályarövidítésre is. „Vasárnapra pedig talán a legkellemesebb időjárási konstellációra számíthatunk: délnyugati szélben, raumban, a nyugati medence hosszú hullámain lesz megvitorlázható a Badacsony–Balatonföldvár táv” – derül ki a TVSK tájékoztatásából, amely egyúttal arra kéri a vitorlázókat, hogy a rajthalasztásról szóló információt adják tovább a többi versenyzőnek is.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!