Változik a hajókiállítás időpontja Párizsban

Az újonnan kihirdetett menetrend szerint a december eleji párizsi hajókiállítás az eredetileg tervezettnél egy nappal korábban ér véget.

A kiállítás (Salon Nautique de Paris) szervezői bejelentették, hogy a korábban közzétett időpontok megváltoznak, az idei hajós seregszemlét 2022. december 3–10. között rendezik meg, az esemény így kilenc helyett nyolc napon át tart. A Porte de Versailles-ban évente megrendezett esemény Franciaország legnagyobb fedett nyilvános hajókiállítása – 785 kiállítóval, 1300 márkával és tavaly mintegy 170 ezer látogatóval.

Bár a változás okáról nem közöltek információkat, a Federation des Industries Nautiques – az ország hajóipari szövetsége – értesítette a tagjait, hogy a francia kormány a Covid után pénzügyi támogatást nyújt a kis- és középvállalkozásoknak, ösztönözve részvételüket a francia kiállításokon és vásárokon.

A párizsi esemény egyike annak a hetvenkilenc rendezvénynek, amely bekerült a programba, és amely a kiállítási terület bérleti díjának és a kapcsolódó regisztrációs díjak 50 százalékát fedezi a támogatásra jogosult vállalatoknak, kiállítóként legfeljebb 12 500 euróig.

(forrás: ibinews.com, fotók: discoverbenelux.com, nautica.news, nauti-cap.fr)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!