Változik a balatoni közlekedés

Emeletes motorvonat közlekedik a Balatonnál múlt szombattól – írta közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai és parlamenti államtitkára.

Schanda Tamás a bejegyzésében kijelentette: „A nyarat a családunk, a barátaink körében tölthetjük kedvenc nyaralóhelyeinken. A magyar tenger kényelmes és biztonságos megközelítése érdekében az elmúlt években több mint 300 milliárd forintot fordítottunk térségi közlekedésfejlesztésre. Hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontját autón, vonaton, autóbusszal vagy biciklin is rövidebb idő alatt, fennakadások nélkül érhetik el, járhatják körbe az emberek.”

A budapesti elővárosi forgalomban már tíz emeletes motorvonat üzemel, a 600 ülőhelyes járművek először múlt szombaton szállítottak utasokat a nyugati országrészben. Az idei idegenforgalmi főszezonban a hétvégéken közlekedő Napfürdő expresszvonat Szolnok és Fonyód, a Jégmadár expresszvonat pedig Szob és Fonyód között jár emeletes KISS motorvonattal. Ezzel teljesen új összeköttetés jött létre a Dunakanyar felől a Velencei-tó érintésével a Balatonig.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!