Változatos kikapcsolódás a Tisza-tónál

A Tisza-tó sokszínűségének köszönhetően a partján garantáltan mindenki megtalálja a kedvére való helyszínt. Vannak felújított strandok, madárrezervátum, ökocentrum, a kerékpárral érkezők pedig körbe is tekerhetik a tavat.

Abádszalókon átadták a település felújított Tisza-tó Strandját: megújultak a büfék és a rendezvénytér, korszerű panorámaterasz nyílt, bővültek a homokos plázsok, a sétányok és a csúszdapark. Lehet vízi ejtőernyőzni, wakesurfözni, van homokfoci- és strandröplabdapálya, sőt, még egy szabadtéri mozi is.

A Tiszafüredi Madárrezervátum igazán vadregényes és különleges helyszíne a tónak. A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó területet kizárólag vízi úton, csónakkal lehet megközelíteni. Aki az élővilág megzavarása nélkül keresi fel a madárrezervátumot, az testközelből megfigyelhet egy-egy kanalasgémet, kerecsensólymot vagy más vízimadarat.

Ugyancsak Tiszafüreden, a Pákász tanösvényen állomásról állomásra nyerhetnek betekintést a kirándulók egy ősi, tiszai mesterségbe, a pákászok életébe. A pákászok a lápok ismerői, mindentudói voltak egykor, kunyhókban éltek, és a lápos területeket járva halásztak, gyűjtögettek.

A Tisza-tavi Ökocentrum kihagyhatatlan megállója a környéken tett többnapos utazásoknak: gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes lehet a létesítmény, amely a tó gazdag élővilágát mutatja be.

Poroszlón egy hatalmas édesvízi akvárium élőlényeit is megfigyelhetjük, méghozzá belülről. Az élmény a kilátó meghódításával és a Tisza-tavi Vízi Sétány bejárásával lesz teljes, utóbbihoz hajó visz át a poroszlói partról, de akár a strandon is csobbanhatnak egy jót a hűsölni vágyók. Aki a szabadstrandokat kedveli, annak ideális Poroszló strandja, ahol zöld környezetben, árnyas fák alatt pihenhet, és homokos partszakaszon csobbanhat – írta a femina.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!