Válás miatt cserélt gazdát a luxushajó

2018. május 11.
Címkék :

Egy 350 millió font értékű szuperjachtot ítélt meg az illetékes londoni bíróság egy orosz oligarcha feleségének Nagy-Britannia eddigi legdrágább válása során.

A 62 éves Farkad Ahmedov korábban alattomos módszereket alkalmazva rejtette el jachtját az angol bíróság elől és kerülte el a fizetést a feleségének, a 41 éves Tatjana Ahmedovának.


Ahmedov 2014-ben vette meg a 115 méter hosszú Luna nevű luxushajót Roman Abramovics orosz milliárdostól. A bíróság szerint a jelenleg Dubajban lévő jármű fajtájának második legnagyobb képviselője a világon. A hajó rakétaelhárító-rendszerrel és mini-tengeralattjáróval is fel van szerelve, továbbá egy rekordméretű 20 méter hosszú medence is helyet kapott rajta.


Ahmedov 2014 decemberében eladta a Lunát egy panamai offshore vállalatnak. Haddon-Cave bíró szerint azonban egyértelmű, hogy csupán egy Ahmedovhoz kötődő fantomcégről van szó, és a jacht eladása azt a célt szolgálta, hogy a férfi neje ne férhessen hozzá a luxushajóhoz.


A pár 1989-ben házasodott össze, majd 1993-ban Londonba költözött, ahol Tatjana Ahmedova két fiukat nevelte. Két évvel ezelőtt a bíróság 453 millió fontot ítélt meg az asszonynak azzal az indokkal, hogy a nő a férjével „egyenlő mértékben járult hozzá a család jólétéhez”. Az összeg, amely rekordot jelent a Nagy-Britanniában bonyolított válóperek esetében, 41,5 százalékát teszi ki Ahmedov 1,3 milliárd fontra becsült vagyonának – írta a parameter.sk.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!