Vadnai Jonatán sikerrel szerepelt az Eb-n

Versenyzőink közül Vadnai Jonatán szerepelt a legjobban a Gdanskban megrendezett Laser Európa-bajnokságon, a kontinens kilencedik helyét szerezve meg.

Bár Vadnai Jonatán neve az összesített táblázaton a tizedik pozícióban szerepel, de mivel az Európa-bajnokság nyílt volt, így a kontinensen kívüli versenyzők is indulhattak, az első tízbe pedig egy amerikai vitorlázó is bekerült.

Vadnai Jonatán két futamharmadik helyet is elért a selejtezőben, illetve az arany csoportban vitorlázva, összesítésben 125 ponttal fejezte be az Eb-t. A 126 fős mezőnyben testvére, Vadnai Benjamin a 37. helyen végzett, de előtte hat olyan versenyző is volt, aki a nyílt kategóriában indult. A dobogót „kibérelték” a brit versenyzők. Elliot Hanson lett az Európa-bajnok, Michael Beckett a második, míg Lorenzo Brando Chiavarini nyakába került a bronzérem.

Arról a két testvér közötti válogató dönt, hogy melyikük utazik az ötkarikás játékokra. A februári világbajnokságon a 25 éves, riói olimpikon Benjamin szerepelt jobban. Az Eb nem volt válogatóverseny.

A nőknél a tokiói résztvevő Érdi Máriának nem úgy sikerült a versenye, ahogyan előzetesen tervezte. Voltak nagyon jó futamai és szerencsétlen pillanatban kapott büntetései, amik miatt újabb jó eredményektől „esett el”. A harmadik futamot például megnyerte, de kizárták korai rajt miatt, majd a második helyen ért célba. Később az arany csoportban vitorlázva az utolsó előtti futamban a kilencedik, a zárófutamban pedig negyedik lett, viszont a jó hajrával együtt is meg kellett elégednie az összetett 33. helyével. Mivel egy a nyílt kategóriában induló kanadai versenyző is előtte végzett, így a kontinensviadalon 32. lett. A női versenyt a holland Marit Bouwmeester nyerte a dán Anne-Marie Rindom és a lengyel Agata Barwinska előtt – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!