Vadnai Jonatán közel a győzelemhez

Laser Std. M - Jonatan Vadnai

Kielben a Laser Standard U21-es világbajnokságon Vadnai Jonatán három ponttal vezet Joel Rodriguez előtt, és várhatóan kettejük között dől el a világbajnoki cím sorsa, hiszen a harmadik helyezett német Willim 28 ponttal van Jonitól lemaradva. A versenyen 39 nemzet 144 laserese vitorlázik.

Tegnap vitorlázott először Arany és Ezüst csoportban a mezőny, vagyis ekkor kezdődtek a döntő futamok. Ezekből összesen négy lesz, és azzal ér véget a világbajnokság.

Laser World U-21 - Laser Std. M

A verseny folyamán most vitorlázott először egymás ellen az eddig más-más csoportba sorolt két éllovas, Vadnai Jonatán, valamint a tavalyi világ- és Európa-bajnok spanyol Joel Rodriguez. A nap elején Joni vezetett egy ponttal az összetett listán, sőt az előnyét további két ponttal növelni tudta. Vadnai helyezései: 18. és 1., Rodriguezé 5. és 3. A mai nap után már két kiesővel számítják az összetett eredményt.

Laser World U-21 - Laser Std. M

A kiváló magyar vitorlázó elmondta, hogy az első két döntő futamon a parttal párhuzamosan az első futamon 6-9 csomó, a másodikban 10 körülire frissült a szél, és nem volt tengeráramlás.

Laser World U-21 - Impression

Az első futamban a rajtja nagyon jól sikerült, szépen ki tudott emelkedni, és amikor jött egy balos szélforduló, megfordultam és stabilan keresztezte az embereket. „Azt vártam, hogy jön egy jobbos sifti és azzal majd visszamegyek balra, ám ehelyett befordult mindenki mögém, és mentünk jobbra. A szél nekünk nem fordult, de akik luvban rajtoltak és onnan húztak jobbra, azok kaptak valami szelet, amivel elmentek előttünk. Ugyanakkor, akik mögülem balra mentek, azok is elemelkedtek, én meg beragadtam középen. Joel felért 10. körül, én meg 15-16.-nak. Aztán hátszélben kinyitottam balra, ő meg elment jobbra, és nagyon elment az az oldal. Olyan harmincadik körül értem le a bójához” – mondta Vadnai Jonatán.

Laser Std. M - Jonatan Vadnai

A második futam során már egész más, 10-11 csomós szél fújt. Előttük rajtoltak a csajok, és látszott, hogy ebben a futamban is a széleken lehet elmenni. „Csináltam egy luv rajtot, és be is jött a jobb oldal. Joel is ezt csinálta. De bejött a teljesen bal is. A mezőny két széle érkezett elsőként a krejcbójához” – mesélte a futamról a magyar versenyző.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!