Vadnai Jonatán futamot nyert a világkupán

Az ötszörös korosztályos világbajnok Vadnai Jonatán futamot nyert, és a 27. helyen végzett a világkupán. Testvére, Vadnai Benjamin összetettben a 20. helyen végzett, míg a Gyapjas fivérek a 470-es kategóriában a 17. helyen végeztek.


Tíz-tizenkét csomós szélben egy rövid futamot rendeztek csak szombaton Gamagoriban a japán világkupán, amelyen a 19 éves, ötszörös korosztályos világbajnok Vadnai Jonatán bevállalta a lérajt legalsó pozíciót a bójánál, megcsinálta, jól kijött és megküzdött az olimpiai bajnok Tom Burtonnel. Jó sebességgel megtartotta az ausztrál menőt, vezetett és megnyerte a futamot. Összetettben 27. lett.

Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán

Vadnai Benjamin, aki az első két nap után az 5. helyen állt, majd pénteken három rosszul sikerült futammal tíz helyet vesztett összetettben, nagyon be akart kerülni a Medal Race-be, amire volt még esélye egy jól sikerülő futammal. Ám a rajtnál kicsit beragadt, és a mezőny közepén küzdött. Ezután kockáztatott, ami nem jött be, így a remek kezdés után nem teljesülhetett ez az álma, így összetettben 20. lett.

Vadnai Jonatán

A Gyapjas testvérek 470-esben az utolsó futamon 17. helyen futottak célba, és ez lett a végső helyezésük az összetett listán is. Életük első világkupaversenyén szépen szerepeltek. Többször vitorláztak az első tíz közelében és kétszer be is kerültek az elitbe. Ők még juniorok és a junior-világbajnok is csak 12. lett a világkupán.

Gyapjas Zsombor

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!